НОВИНИ

Зеленський підписав указ, спрямований на деокупацію Криму

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про проведення окремих заходів, спрямованих на деокупацію і реінтеграцію Кримського півострова. Про це повідомила пресслужба ОПУ у п’ятницю, 26 лютого.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Зокрема, Зеленський доручив Кабміну організувати і запустити роботу “Кримської платформи”, а також впровадити ряд заходів щодо розвитку і підтримки кримськотатарської мови, культури і захисту прав жителів тимчасово окупованого Криму.

Коментар: “Я щиро вірю, що настане день, коли я зможу скасувати свій указ просто тому, що він втратить актуальність і Крим повернеться до складу України”, – зазначив Зеленський.

Він також нагадав, що РФ утримує понад 100 політичних в’язнів з Криму.

Коментар: “Ув’язнюються громадські активісти та журналісти. І наразі Російська Федерація утримує понад сто політичних в’язнів з Криму. Зараз ми нарешті робимо реальні кроки на шляху до вирішення всіх цих питань. І разом з міжнародними партнерами України напередодні Дня Незалежності в Києві відбудеться перше засідання “Кримської платформи”. Це ініційований Україною міжнародний майданчик для пошуку та подальшого втілення у життя комплексу заходів для деокупації півострова та захисту прав кримчан”, – додав Зеленський.

Як відомо, 26 лютого в Україні встановлено як День опору окупації Криму. У цей день в Сімферополі відбувся організований Меджлісом кримськотатарського народу масовий мітинг під будівлею кримського парламенту проти намірів відокремити Крим від України. Відтоді і вже 7 років для України 26 лютого стало символом опору окупації.

Джерело: сайт Слово і Діло

Читайте також: Зеленський закликав ухвалити закон про місцеві референдуми

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Винний маринад для дуже м’якого шашлику зі свинини

Шашлик зі свинини дуже популярний. М’ясо з жировим прошарком, тож воно соковите та смачне, якщо…

7 години ago

Синоптикиня розповіла, коли в Україну прийде справжнє тепло

Синоптик Наталка Діденко назвала день поточного тижня, коли в Україні нарешті почне теплішати. Як відомо,…

7 години ago

Народне свято 15 травня: три суворі заборони для жінок

Православна церква України 15 травня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Пахомія Великого і преподобного…

8 години ago

Чому не можна зрізати півонію одразу після цвітіння

квітнути за будь-яких умов. Але треба знати, що ця квітка може не зацвісти у наступному…

8 години ago

На Чернівеччині підпільно виготовляли каву та спеції відомих марок

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Чернівецькій області викрили групу осіб, які організували підпільний…

9 години ago

МВС відновили можливість замовлення індивідуальних номерних знаків для авто

Сервісні центри МВС відновили для власників автомобілів можливість замовлення індивідуальних номерних знаків. Про це інформує…

9 години ago