Зеленський підписав указ щодо протидії домашньому насильству

event 16:33 Понеділок 21 Вересня 2020 ПОЛІТИКА

Президент Володимир Зеленський заявив, що в умовах пандемії  найбільшою проблемою після хвороби виявилося зростання випадків домашнього насильства.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це він зазначив на зустрічі з представниками громадських та міжнародних організацій, присвяченій реалізації державної політики з протидії та запобігання домашньому насильству.

Коментар: “В умовах пандемії COVID-19 проблемою номер два після самого вірусу стало наростання домашнього насильства. Як приклад, тільки за перші пів року поліція отримала майже вдвічі більше звернень щодо домашнього насильства, ніж у минулому півріччі”, – зазначив Зеленський.

Президент також повідомив, що підписав указ про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства.

Коментар: “Проєкт указу спрямований на системну розбудову мережі реагування на насильство, він втілює базові принципи захисту прав та інтересів постраждалих осіб”, – підкреслив президент перед підписанням документа.

Він нагадав, що законодавством України домашнє насильство “криміналізоване”, проте потрібні механізми для реалізації законів і система доступних послуг.

Зеленський додав, що всі відповідні служби, які працюють у системі протидії домашньому насильству, повинні працювати ефективно, а люди мають розраховувати на оперативну й адекватну відповідь на звернення.

Раніше в Україні запустили гарячу лінію з запобігання домашньому насильству. Номер лінії – 1547.

Джерело: сайт Рубрика

Читайте також: За яких умов відбудуться вибори в ОРДЛО – відповідь Офісу Президента

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward