НОВИНИ

Зеленський доручив організувати вивезення українців із Сектора Газа

Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів та Міністерству закордонних справ України організувати вивезення українців із Сектора Газа.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Коментар: Немає жодних сумнівів у тому, що наша держава завжди допомагає всім українцям. Де б у світі вони не опинилися у надзвичайних обставинах і виявили бажання повернутися додому. Так буде і зараз. Президент Володимир Зеленський доручив організувати – уряду, прем’єру, Міністерству закордонних справ і нашим спеціальним службам, якщо потрібно їхнє сприяння. Це обов’язок кожної цивілізованої країни – завжди рятувати своїх людей“, – повідомив Подоляк.

Україна вже звернулася до міжнародних організацій

Коментар:Насамперед йдеться про необхідні повітряні коридори. Як відомо, вже понад сотня українців виявили бажання повернутися до України із Сектора Газа, де триває ескалація збройного протистояння“, – сказав Подоляк.

Михайло Подоляк

Радник керівника Офісу президента нагадав, що під час попередніх спалахів протистояння в цьому регіоні у 2012 і 2014 роках вже був досвід такої взаємодії – тоді українців вдалося евакуювати через територію Єгипту.

Коментар:Наразі потрібно здійснити аналогічні кроки”, – сказав Подоляк.

Він також зазначив, що “на сьогодні є звернення від представників Молдови, Білорусі, Угорщини та Болгарії – в наданні допомоги повернення громадян цих держав разом із українцями”. “Загалом йдеться про 53 людей“, – повідомив радник керівника Офісу президента.

Коментар:Закликаємо громадян України, які опинилися в зоні конфлікту і потребують допомоги та повернення додому, звернутися до найближчого дипломатичного представництва України будь-яким доступним способом“, – сказав Подоляк.

Раніше речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомив, що приблизно 120 українців виявили бажання повернутися до України з Сектора Газа, Міністерство закордонних справ України відпрацьовує безпечні шляхи їх репатріації.

Коментар:У зв’язку з бойовими діями, які тривають, українська сторона звернулася до міжнародних організацій для надання допомоги в організованому виїзді наших громадян з анклаву. Як і у 2012 і 2014 роках, коли проводилися аналогічні заходи, наразі опрацьовується можливість репатріації через територію Єгипту. Українські дипломати взаємодіють із єгипетською владою для отримання необхідних дозволів“, – сказав він.

За словами Ніколенка, критично важливо, щоб в зоні конфлікту настав “режим тиші” для того, щоб гуманітарна місія з вивезення українців із Сектора Газа була можлива в максимально безпечних умовах.

Джерело: сайт Інтерфакс-Україна

Читайте також: У МЗС запустили новий чат-бот для українських туристів та заробітчан

Стас Ібрагімов

Недавні новини

Полягли за мир та свободу: Рівненщина попрощалася з чотирма воїнами

На Рівненщині востаннє зустріли чотирьох захисників: Андрія Журбу, Андрія Нідзельського, Юрія Алаліна та Руслана Грицая.…

6 хв. ago

У Чернігові чоловік встромив ножа у шию сусіду через жінку

4 травня, близько 16-ї години, на лінію 102 надійшло повідомлення, що на вулиці Самоквасова чоловіка…

36 хв. ago

До України прибув Благодатний вогонь

До України прибув Благодатний вогонь із Єрусалима. Пізно вночі скаути доставили його в пункт пропуску…

1 годину ago

Гороскоп на 5 травня за картами Таро: що чекає на всі знаки Зодіаку

Езотерики склали свої передбачення на 5 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку. Що цікавого…

2 години ago

Дощі та зниження температури: якою буде погода в Україні наступного тижня

На вихідні, 4 та 5 травня, на території України продовжить своє панування антициклон, тобто поле…

2 години ago

Гороскоп на 5 травня: що чекає на всі знаки Зодіаку

Астрологи склали гороскоп на 5 травня для всіх знаків Зодіаку. Дізнайтеся, що на вас чекає…

5 години ago