Зеленський доручив організувати вивезення українців із Сектора Газа

event 16:21 Вівторок 18 Травня 2021 ПОДІЇ

Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів та Міністерству закордонних справ України організувати вивезення українців із Сектора Газа.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Коментар: Немає жодних сумнівів у тому, що наша держава завжди допомагає всім українцям. Де б у світі вони не опинилися у надзвичайних обставинах і виявили бажання повернутися додому. Так буде і зараз. Президент Володимир Зеленський доручив організувати – уряду, прем’єру, Міністерству закордонних справ і нашим спеціальним службам, якщо потрібно їхнє сприяння. Це обов’язок кожної цивілізованої країни – завжди рятувати своїх людей“, – повідомив Подоляк.

Україна вже звернулася до міжнародних організацій

Коментар:Насамперед йдеться про необхідні повітряні коридори. Як відомо, вже понад сотня українців виявили бажання повернутися до України із Сектора Газа, де триває ескалація збройного протистояння“, – сказав Подоляк.

Михайло Подоляк
Михайло Подоляк

Радник керівника Офісу президента нагадав, що під час попередніх спалахів протистояння в цьому регіоні у 2012 і 2014 роках вже був досвід такої взаємодії – тоді українців вдалося евакуювати через територію Єгипту.

Коментар:Наразі потрібно здійснити аналогічні кроки”, – сказав Подоляк.

Він також зазначив, що “на сьогодні є звернення від представників Молдови, Білорусі, Угорщини та Болгарії – в наданні допомоги повернення громадян цих держав разом із українцями”. “Загалом йдеться про 53 людей“, – повідомив радник керівника Офісу президента.

Коментар:Закликаємо громадян України, які опинилися в зоні конфлікту і потребують допомоги та повернення додому, звернутися до найближчого дипломатичного представництва України будь-яким доступним способом“, – сказав Подоляк.

Раніше речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомив, що приблизно 120 українців виявили бажання повернутися до України з Сектора Газа, Міністерство закордонних справ України відпрацьовує безпечні шляхи їх репатріації.

Коментар:У зв’язку з бойовими діями, які тривають, українська сторона звернулася до міжнародних організацій для надання допомоги в організованому виїзді наших громадян з анклаву. Як і у 2012 і 2014 роках, коли проводилися аналогічні заходи, наразі опрацьовується можливість репатріації через територію Єгипту. Українські дипломати взаємодіють із єгипетською владою для отримання необхідних дозволів“, – сказав він.

За словами Ніколенка, критично важливо, щоб в зоні конфлікту настав “режим тиші” для того, щоб гуманітарна місія з вивезення українців із Сектора Газа була можлива в максимально безпечних умовах.

Джерело: сайт Інтерфакс-Україна

Читайте також: У МЗС запустили новий чат-бот для українських туристів та заробітчан

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward