“Зелена, жовта, помаранчева та червона”: Україну розділять на зони

event 17:29 Середа 22 Липня 2020 ПОДІЇ

Сьогодні Кабмін ухвалив рішення про продовження карантину в Україні до 31 серпня. Таку постанову розробило Міністерство охорони здоров’я.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Документ прийнято з доопрацюванням в один день. В результаті в Україні залежно від епідеміологічної ситуації планують створити різні зони – зелену, жовту, помаранчеву та червону.

Коментар: У залежності від епідемічної ситуації у регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях – районах, встановлюється зелений, жовтий, помаранчевий або червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Рівень визначається автоматизованим програмним забезпеченням на основі визначених алгоритмів та зібраних даних та затверджується Національною комісією ТЕБ та НС“, – відмітив глава МОЗ Максим Степанов.

Міністр охорони здоров’я також додав, що при позначенні рівня небезпеки як “зелений”, “жовтий”, “червоний” чи то “помаранчевий” будуть враховуватися чіткі індикатори декількох критеріїв.

Коментар: “Регіони, які перебувають в зеленій зоні постійно – не потребують втручання. Жовтий – це така собі буферна зона. Або ще помаранчева та червона [зони]. Ці критерії розроблені на основі нашого досвіду та на основі досвіду наших іноземних партнерів”, – додав Степанов.

Глава МОЗ наголосив, що навіть для “зеленої зони” продовжують діяти певні карантинні обмеження, зокрема:

  • обов’язковим є носіння маски або респіратора у громадських будівлях ;
  • масові заходи можуть проводитися лише за умови перебування не більше 1 особи на 5 квадратних метрів;
  • кінотеатри можуть бути заповнені не більше, ніж на 50%;
  • пасажирські перевезення мають відбуватися тільки відповідно до кількості сидячих місцях.

На нараді у президента глава МОЗ також повідомив, що нові норми проведення карантину гармонізуються з європейськими, а також змінюються підходи до показників захворюваності.

Джерело: сайт Рубрика

Читайте також: “Майже на 200 хворих більше”: в Україні різко зростає кількість інфікованих

Останні новини
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
10.04.2024, Середа
09.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward