“Зекономте краще на собі”: рівненський нардеп публічно звернувся до місцевих чиновників, які відповідають за реформу спецшкіл (відео)

event 17:49 Середа 14 Квітня 2021 ПОДІЇ

Частину вихованців освітніх спецзакладів можуть позбавити права на цілодобове перебування у навчальних закладах. Рівненський нардеп Дмитро Соломчук пояснив, чому це відбувається.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це він розповів в ефірі каналу РАДА.

Депутат розповів, що в цих закладах зараз навчається величезна кількість дітей, які мають проблеми із зором і серцево-судинні захворювання, а також діти, які вже професійно займаються спортом і мають хороші досягнення.

Через звернення батьків, котрі дуже стурбовані вірогідністю того, що дітей позбавлять можливості цілодобового перебування в закладах, нардеп вже провів зустрічі з дирекцією і працівниками декількох інституційних закладів Рівненщини.

За словами політика, чиновники на місцях вже складають списки з тих, хто не буде допущений до цілодобового навчання восени. 

Коментар:Місцеві чиновники вже складають список на осінь, кого не допустити до навчання у закладах. Вони не вбачають захворюваності у дітей і їх просто позбавлять можливості отримання освіти і цілодобового перебування у спецзакладах.

Місцевим чиновникам Рівненщини раджу: якщо хочете зекономити – зекономте на собі”, – заявив депутат.

Аби не допустити закриття таких закладів освіти, Соломчук підтримав законопроєкт №5138-1. Згідно з ним, місцева влада обов’язково повинна буде погоджувати реорганізацію чи ліквідацію кожної окремої спецшколи чи санаторної школи з Міністерством освіти.

Нагадаємо: Верховна Рада відстрочила до 1 липня 2022 року реорганізацію і ліквідацію санаторних шкіл. Ухвалення відповідного законопроєкту підтримали 276 народних депутатів на позачерговому пленарному засіданні у вівторок 14 квітня.

Брифінг ТСК

Пропоную чиновникам з Рівненщини економити не на дітях, а на собі. Повірте, там точно є на чому економити.Продовжуємо разом з Тимчасовою слідчою комісією працювати для збереження санаторних шкіл та закладів інституційного догляду. Днями я відвідав такі школи на Рівненщині, а там чиновники вже складають списки, кого не допустити восени до цілодобового перебування.Ми захистимо дітей та їх право отримати необхідну освіту. Вчора прийняли законопроєкт про відтермінування закриття санаторних шкіл ще на рік, рухаємося далі.Pavel Sushko Лариса Білозір Юрій Павленко Юлія Клименко (Yulia Klymenko) Тетяна Рябуха Дмитрий Микиша (Dmytro Mykysha) Анна Колесник Олена Вінтоняк Вячеслав Медяник

Опубликовано Дмитро Соломчук Среда, 14 апреля 2021 г.

Читайте також: Рівненщина – друга в Україні за темпами росту доходів з місцевих бюджетів

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward