“Збережіть собі”: в МОЗ детально розписали ефективність різних ліків проти COVID-19

event 20:46 Четвер 16 Квітня 2020 ПОДІЇ

Державний експертний центр МОЗ України (ДЕЦ) запустив інформаційний ресурс – covid19.dec.gov.ua, що інформує про дію лікарських засобів, які сьогодні застосовуються під час профілактики та лікування COVID-19

Детальніше про це розповідає Час-Дій

Про це йдеться в прес-релізі Державного експертного центру МОЗ України

Коментар:Через поширення коронавірусної інфекції усі країни мають однаковий виклик: брак доказової бази, результатів тривалих клінічних випробувань ліків, які застосовуються при лікуванні COVID-19. Наші експерти оперативно збирають і аналізують ті дані, які ми можемо отримати на сьогодні: з реальної лікарської практики різних країн, наукових статей, рекомендацій органів охорони здоров’я, проміжних висновків досліджень. Це величезний масив інформації, який експерти ДЕЦ опрацьовують та надають до МОЗ для використання у протидії COVID 19“, – наголосила директорка Державного експертного центру МОЗ Тетяна Думенко.

Деталі: За словами директорки, ці дані важливі також для лікарів та пацієнтів: потрібне надійне джерело достовірної інформації про ліки, яке ми створили та регулярно наповнюємо оновленою інформацією.

Наразі інформаційний ресурс складається з п’яти розділів: антисептики, жарознижувальні препарати, противірусні засоби, ліки, що впливають на імунну відповідь, та ліки, які застосовуються для неінфекційних захворювань при COVID-19.

Інформацію будуть оперативно доповнювати та оновлювати новими даними та результатами досліджень, які будуть з’являтись.

Інформаційний ресурс covid19.dec.gov.ua закликає вживати всі препарати, окрім антисептиків, після (телефонної) консультації з вашим сімейним лікарем та за його призначенням.

Проект створений з метою поширення достовірної та експертної інформації, систематизованої експертами Державного експертного центру МОЗ на основі даних ВООЗ та офіційних державних установ, включно з регуляторними установами з лікарських засобів різних країн світу (щоденно опрацьовується інформація з понад 50 країн світу, що потерпають від COVID-19).

Джерело: сайт Укрінформ

Читайте також: Україна стала першою країною в світі, де можна користуватись електронними паспортами без фізичного аналогу

Теги:
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward