“З 27 липня повністю забороняють стріляти”: які зміни відбудуться на лінії зіткнення

event 13:17 П’ятниця 24 Липня 2020 ПОДІЇ

В ніч на 27 липня має наступити режим повного припинення вогню, це вже 17-та ініціатива з часу загострення конфлікту.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Опівночі 27 липня на Донбасі має наступити режим повного та всеосяжного припинення вогню. Таке рішення ухвалили на засіданні Тристоронньої контактної групи поміж Україною, Росією та ОБСЄ.

З 27 липня має бути введено заборону на:

  • наступальні й розвідувально-диверсійні дії, а також на використання будь-яких видів літальних апаратів сторін;
  • на застосування вогню, включно зі снайперським;
  • розміщення важкого озброєння в населених пунктах та їхніх околицях;
  • вогонь у відповідь у разі наступальних дій допускається тільки в тому разі, якщо його відкрили за наказом відповідного керівництва після безуспішної спроби використовувати вищезгаданий координаційний механізм;

Ці заходи не можуть бути повністю або частково нівельовані іншими наказами.

Представник України в робочій підгрупі з політичних питань ТКГ із врегулювання ситуації на Донбасі, глава комітету Верховної Ради з питань правової політики Андрій Костін розповів, що домовленість далася важко. Проте, він вважає, що прорив є результатом ефективної роботи української делегації з нашими міжнародними партнерами в Берліні і Парижі, а також роботи політичних радників і глав МЗС країн-учасниць Нормандського формату і ОБСЄ.

Коментар: Чому ми вважаємо це проривом? По суті, переговори поновилися лише в 2019 році. І, власне, з 2016 року вони перебували в режимі стагнації. Ми повернулися до нашої принципової позиції, яку стільки років намагалися нівелювати перемовники від РФ – питання безпеки є першочерговими! Режим дотримання повного та всеосяжного припинення вогню, в разі, якщо він не буде зірваний іншою стороною, є базовою передумовою реалізації Мінських угод і відкриває шлях до виконання інших положень “Мінську”. Не забувайте, що повне та всеосяжне припинення вогню є базовою передумовою політичного врегулювання – проведення виборів“, – нагадав він.

Джерело: сайт Obozrevatel

Читайте також: У ВООЗ назвали “найнебезпечніше місце”, куди не варто ходити під час пандемії

Останні новини
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
10.04.2024, Середа
09.04.2024, Вівторок
08.04.2024, Понеділок
Читати більше новинarrow_forward