НОВИНИ

З 1 березня податкова накладна заповнюється за новою формою

З 1 березня 2021 року податкова накладна та розрахунок коригування кількісних та вартісних показників заповнюється за новою формою.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Податкову накладну та РК доповнено новим реквізитом “код”, в якому зазначається ознака джерела податкового номера відповідно до реєстру, якому належить податковий номер особи:

1 – Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України (ЄДРПОУ);

2 – Державний реєстр фізичних осіб-платників податків (ДРФО);

3 – реєстраційний (обліковий) номер платника податків, який присвоюється контролюючим органом (для платників податків, які не включені до ЄДРПОУ;

4 – серія (за наявності) та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті).

При цьому рядок “код” у ПН або РК заповнюється виключно в разі заповнення рядка “Податковий номер платника податку або серія (за наявності) та номер паспорта” ПН або РК.

Враховуючи зазначені зміни, з 01.03.2021 року в ЄРПН можуть бути зареєстровані виключно податкові накладні та РК, складені за новими формами. При цьому, ті податкові накладні і РК, які були складені до 01.03.2021 року, не прийматимуться до реєстрації в ЄРПН.

У разі, якщо, починаючи з 01.03.2021 року, виникнуть підстави для складання розрахунку коригування кількісних та вартісних показників до податкової накладної, складеної за формою, чинною до 01.03.2021 року, та зареєстрованої в ЄРПН до вказаної дати, то такий розрахунок коригування необхідно скласти за новою формою (у редакції Наказу № 734). Водночас у рядку “код” такого РК має бути проставлено код ознаки “1”, “2”, “3”, або “4” залежно від ознаки джерела податкового номера відповідно до реєстру, якому належить податковий номер особи (постачальника/отримувача).

Крім цього змінами передбачено, що починаючи з 01.03.2021 року кількість найменувань поставлених товарів/послуг, які можуть бути зазначені в одній податковій накладній, не повинна перевищувати 99 999 позицій. 

Джерело: сайт Главком

Читайте також: Комаровський назвав головні симптоми запалення легенів

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

На Прикарпатті судили жінку, бо вона не пускала своїх дітей в школу

На Прикарпатті Косівський районний суд визнав матір трьох дітей винною у неналежному виконанні батьківських обов’язків.…

43 хв. ago

Чим підживити часник вже зараз, щоб він не пожовк

Для того, щоб озимий часник не жовтів і виріс з кулак, експерти рекомендують підживити його…

1 годину ago

Як правильно вибрати газонокосарку?

Звичайне трав'яне полотно може перетворитися на вишуканий газон завдяки правильно обраній газонокосарці. На її вибір…

1 годину ago

Відсьогодні Міграційна служба призупинила надання українцям однієї з послуг

В Україні у п'ятницю, 10 травня, завершується дія експериментального проєкту щодо одночасного оформлення паспорта громадянина…

1 годину ago

Українські біженці в Нідерландах платитимуть за своє проживання в країні

Влада Нідерландів планує запровадити для українських біженців нове правило – працевлаштованих людей зобов’яжуть оплачувати проживання…

2 години ago

Побили, відібрали телефон і документи: на Рівненщині поліцейські затримали грабіжників

Сьомого травня близько 21:30 до будинку 37-річного жителя села Тайкури навідались двоє односельців 19-ти та…

2 години ago