WhatsApp спробував прояснити, які користувацькі дані передаватимуть Facebook

event 01:01 П’ятниця 15 Січня 2021 ПОДІЇ

Месенджер WhatsApp створив додаткову сторінку у розділі FAQ, де пояснює, як працюють нові правила конфіденційності користувачів і які дані передаються Facebook.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Команда месенджера зробила це у відповідь на критику громадськості після оголошення про нову політику та правила надання сервісів.

У WhatsApp запевняють, що ні команда самої платформи, ні Facebook не можуть переглядати листування користувачів або прослуховувати їх дзвінки.

Що кажуть у Whats App

У заяві компанії зазначено, що месенджер не зберігає журнали дзвінків і повідомлень, що не передає Facebook контакти людей і дані про їх місцезнаходження, при цьому вміст чатів є тільки їх учасникам. Крім того, WhatsApp зазначає, що для поліпшення конфіденційності люди можуть використовувати режим зникаючих повідомлень або завантажити свої дані.

У компанії стверджують, що зміни у політиці ніяк не впливають на конфіденційність користувачів. За словами представників WhatsApp, оновлення в правилах включає зміни, що стосуються обміну повідомленнями з компаніями у WhatsApp, а також містить прозору інформацію про те, як месенджер збирає і використовує дані.

Раніше про це на своїй сторінці у Twitter заявив глава месенджера Уїлл Кеткарт. Він опублікував тред з 10 повідомлень, у якому розповів, що спостерігав за дискусіями про безпеку даних у WhatsApp. Кеткарт запевнив, що WhatsApp і Facebook не можуть бачити особисті листування користувачів завдяки наскрізному шифруванню, яке компанія вважає головним захистом конфіденційності. За його словами, зміни в політиці пов’язані зі спробою зробити роботу месенджера більш прозорою.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: У WhatsApp з’являться повідомлення, що зникають

Теги: Facebook WhatsApp
Останні новини
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward