НОВИНИ

“Вже не Херсон”: генерал США назвав можливе місце нового удару РФ по Україні

Колишній командувач Збройними силами США в Європі розповів, що Росія може завдати військового удару по Україні восени під час навчань “Кавказ-2020”.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Генерал Бен Годжес припустив, що Росія може завдати військового удару по Україні восени під час навчань “Кавказ-2020”. Під “прицілом” можуть бути Бердянськ, Одеса та Маріуполь.

Він припустив, що у Росії шукають різні можливості зберігання води в окупованому Криму, але враховують усі ризики. Зокрема і реакцію західних країн, США, Німеччини, Франції.

Коментар: Але справа не лише у воді. Йдеться про весь Чорноморський регіон. Кремль здебільшого домінує над усім Чорним морем, оскільки Чорне море це те, що дозволяє Кремлю підтримувати режим Асада у Сирії. Саме це дозволяє Кремлю підтримувати генерала Хафтара у Лівії. Всі ці речі пов’язані між собою“, – наголосив він.

Генерал зазначив, що Росія намагатиметься розширити контроль над українським узбережжям. Тому може зазіхнути на Одесу, Маріуполь та Бердянськ.

Коментар: Це те, що я називаю “перетворити біженців на зброю”. І те, що влада Росії робить у Лівії, чинить тиск на європейські нафтові компанії, а також потенційно відправляє чергову хвилю біженців через Середземномор’я до Європи, знову буде тим, що дуже дестабілізує. Це все можливо лише тому, що Росія контролює Крим. І наразі вони намагаються розширити контроль над всім українським узбережжям. Думаю, що Одеса, Маріуполь та Бердянськ, також, є у “меню” Кремля та, можливо, й розширення Придністров’я“, – зазначив він.

На переконання генерала, Росія намагатиметься вивчити, як далеко зможе зайти без реакції заходу на ворожі дії проти України.

Джерело: сайт Obozrevatel

Читайте також: “Починається підготовка?”: РФ перекинула на Донбас 20 вантажівок з боєприпасами

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Якою буде погода 2 травня: прогноз синоптика

У четвер, 2 травня, в Україні буде сонячно та тепло. Про це повідомила синоптик Наталка…

3 години ago

Магнітні бурі в травні 2024: чотири найнебезпечніші періоди

Учені постійно спостерігають за Сонцем і попереджають населення про високу активність зірки. У дні спалахів…

4 години ago

Залякав, щоб мовчала: житель Дніпропетровщини розбещував 5-річну племінницю

Мешканець Синельниківського району Дніпропетровської області протягом пів року розбещував свою 5-річну племінницю. Чоловіка судитимуть. Про…

5 години ago

У Києві дівчина вистрибнула з балкона, впала на перехожого та вбила його

Стали відомі подробиці трагічної події у Києві 30 квітня на Троєщині. Про це повідомляє hromadske.…

5 години ago

Чи можна пекти паску у Страсну п’ятницю: прикмети та забобони

Страсна п'ятниця - день, коли Ісус Христос приніс себе в жертву за людські гріхи, у…

6 години ago

В Україні підрахували, скільки коштів принесло розблокування кордону з Польщею

Зняття блокади пунктів пропуску на кордоні з Польщею додатково збільшило надходження митних платежів і зборів…

6 години ago