Вибори у США: Facebook ігнорує тисячі дописів із закликами до насильства

event 11:16 Неділя 08 Листопадаа 2020 У СВІТІ

Перед тим, як соцмережа Facebook закрила в четвер швидкозростаючу групу Facebook “Зупинити крадіжку” (Stop the Steal), в групі були присутні заклики до учасників підготувати зброю, якщо президент Дональд Трамп програє вибори.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Facebook відключила групу після того, як на неї звернуло увагу агентство Reuters через “тривожні заклики до насильства з боку деяких членів”.

Група Stop the Steal набрала 365 000 членів всього за 24 години.

Зазначається, що подібна риторика не була рідкістю в Facebook ще до голосування на виборах у США і підрахунку результатів, яке триває вже четвертий день.

Моніторинг груп Facebook в США в період з вересня по жовтень, проведений компанією CounterAction за запитом Reuters, виявив риторику з насильницьким підтекстом в тисячах політично орієнтованих громадських груп з мільйонами учасників.

Варіанти фраз, пов’язаних із закликами до насильства, такі як “заряджай патрони” і “нам потрібна громадянська війна”, з’являлися разом з посиланнями на результати виборів приблизно в 41 000 разів у групах Facebook за ці два місяці.

За даними CounterAction, інші фрази, такі як “стріляй в них” і “убий їх всіх”, використовувалися в публічних групах щонайменше 7 345 раз і 1415 разів відповідно. “Повісьте його” з’явилося 8 132 рази. “Пора починати стріляти, хлопці”, – також звучало в коментарях.

У Facebook заявили, що вивчають результати моніторингу CounterAction, якими Reuters поділився з соцмережаю, і “вживатимуть заходів для зменшення порушень громадського порядку, в тому числі в групах“.

Компанія відмовилася повідомити, чи є наведені фрази порушенням її правил і підставою для видалення подібних дописів чи коментарів.

Нагадаємо, 7 листопада житель Лос-Анджелеса пообіцяв влаштувати масове вбивство, якщо на виборах переможе Джо Байден. Крім того, цей житель закликав  “прибрати всіх демократів”. Чоловіка вже затримали. Також в його будинку провели обшуки. Швидше за все, затриманого відправлять на перевірку психічного здоров’я.

Джерело: сайт mind

Читайте також: Україна отримає $100 млн від світового банку на розвиток Сходу країни

Теги:
Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward