Вибори на Луганщині: поліція зареєструвала 40 повідомлень про порушення

event 18:28 Неділя 25 Жовтня 2020 ПОДІЇ

Станом на 14.00 в Луганській області зареєстровано 40 повідомлень про порушення виборчого законодавства, у єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості щодо 1 факту порушення, складено 1 адміністративний протокол за статтею 212-20 КУпАП. Про це повідомила начальник відділу комунікації ГУ НП в Луганській області Тетяна Погукай.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Кримінальне провадження відкрито за статтею 186 КК України за фактом відкритого викрадення чужого майна, а саме відеокамери на ДВК у Сватівському районі.

У Рубіжному зафіксовано 14 порушень, серед яких повідомлення з інтернет-ресурсів за підписом відомого активіста про те, що по всій території м. Рубіжне відкрито висять рекламні білборди політичної партії; заява від громадського омбудсмена з виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА про те, що у м. Рубіжне на будинках зафіксовано факти розміщення друкованих матеріалів зовнішньої реклами політичних партій.

У Старобільському районі зареєстровано 8 порушень, наприклад, на виборчій дільниці кандидат в депутати взяла бюлетені та вийшла в коридор.

У Кремінському  районі виявлено 6 порушень – заявник повідомила, що під час голосування вона помітила, що за її адресою прописаний невідомий чоловік; повідомлення про те, що голова сільської ради та голова громадської ради розвозять пакети по селищах із агітацією за одного з кандидатів; повідомлення про те, що нібито планується підвіз громадян для голосування на виборчі дільниці у м. Кремінна.

У Новопсковському районі зафіксовано 3 порушення, серед яких – повідомлення про те, що на виборчій дільниці стоять невідомі особи та опитують людей, які проголосували. На думку заявника це порушення виборчого законодавства.

У Біловодському районі зареєстрували повідомлення від громадянина про те, що кандидату в депутати погрожують фізичною розправою п’ятеро невідомих.

У Троїцькому районі зареєстрували 2 можливих порушення, наприклад, повідомлення про те, що на виборчій дільниці землевпорядник одного з округів порушує виборче законодавство, а саме втручається у роботу виборчої комісії.

У Міловському районі  лідер однієї з політичних партій скаржиться на те, що один з телеканалів проводить агітацію. Сватівський район та Білокуракинський район мають 4 та одне ймовірне порушення відповідно.

У поліції зазначають, що за кожним фактом проводиться перевірка.

Джерело: сайт ОПОРА

Читайте також: “COVID-19 та вибори”: на Кіровоградщині виявили хворобу у трьох членів ДВК

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward