НОВИНИ

Всесвітній день хворого

11 лютого у світі відзначається День хворого. Він призваний привернути увагу до проблем, що супроводжують хворих люди по всій планеті.

Всесвітній день хворого почали відмічати з 1992 року. Він був ведений з ініціативи Папи Римського Іоанна Павла II, котрий відмітив, що головною метою цього заходу має стати – забезпечення кращого догляду за хворими та немічними, полегшення їх становища.

Сама дата – 11 лютого була вибрана не випадково, вона відсилає до давніх християнських традицій. За повір’ями, цього дня в місті Лурд, що у Франції – відбулось зцілення хворих, тому ця дата стала символом їх порятунку.

Сьогодні цей День перестав бути суто конфесійним. У багатьох країнах світу проводяться різні акції і заходи, які присвячені темі профілактики хвороб та їх лікуванню, здоров’ю і здоровому способу життя.

Мало хто зможе сперечатись з тим, що здоров’я є одним з найважливіших факторів щасливого життя. Відповідальність за нього в першу чергу лежить на нас. Повноцінне харчування, здоровий сон, достатній відпочинок, фізичне навантаження та своєчасне звернення до лікарів – чудові запоруки міцному здоров’ю.

Турбота про людей, чиє здоров’я потребує покращення або ніколи не було особливо міцним, в основному лягає на плечі медиків.В наш час важливо мати “під рукою” кваліфікованого фахівця, який зможе якісно звільнити вас від недугів. У одному з наших матеріалів ми розповідали як підписати договір з лікарем.

Потрібно не забувати, що навколо є люди, які потребують підтримки. Зовсім не тяжко проявити підтримку, будь-то грошовий переказ благодійним фондам чи здача крові у місцевому пункті прийому. Будь-яка допомога є важливою та завжди актуальна. Будьте людяними, ГО “Час-Дій” бажає вам міцного здоров’я!

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

У Чернігові чоловік встромив ножа у шию сусіду через жінку

4 травня, близько 16-ї години, на лінію 102 надійшло повідомлення, що на вулиці Самоквасова чоловіка…

9 хв. ago

До України прибув Благодатний вогонь

До України прибув Благодатний вогонь із Єрусалима. Пізно вночі скаути доставили його в пункт пропуску…

39 хв. ago

Гороскоп на 5 травня за картами Таро: що чекає на всі знаки Зодіаку

Езотерики склали свої передбачення на 5 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку. Що цікавого…

1 годину ago

Дощі та зниження температури: якою буде погода в Україні наступного тижня

На вихідні, 4 та 5 травня, на території України продовжить своє панування антициклон, тобто поле…

2 години ago

Гороскоп на 5 травня: що чекає на всі знаки Зодіаку

Астрологи склали гороскоп на 5 травня для всіх знаків Зодіаку. Дізнайтеся, що на вас чекає…

4 години ago

Не лише засіб проти старіння: що таке колаген, для чого він потрібен і де його взяти

Сьогодні колаген не лише засіб для боротьби зі зморшками. Їжа, креми для шкіри, БАДи та…

12 години ago