Всесвітній день хворого

event 13:39 Понеділок 11 Лютого 2019

11 лютого у світі відзначається День хворого. Він призваний привернути увагу до проблем, що супроводжують хворих люди по всій планеті.

Всесвітній день хворого почали відмічати з 1992 року. Він був ведений з ініціативи Папи Римського Іоанна Павла II, котрий відмітив, що головною метою цього заходу має стати – забезпечення кращого догляду за хворими та немічними, полегшення їх становища.

Сама дата – 11 лютого була вибрана не випадково, вона відсилає до давніх християнських традицій. За повір’ями, цього дня в місті Лурд, що у Франції – відбулось зцілення хворих, тому ця дата стала символом їх порятунку.

Сьогодні цей День перестав бути суто конфесійним. У багатьох країнах світу проводяться різні акції і заходи, які присвячені темі профілактики хвороб та їх лікуванню, здоров’ю і здоровому способу життя.

Мало хто зможе сперечатись з тим, що здоров’я є одним з найважливіших факторів щасливого життя. Відповідальність за нього в першу чергу лежить на нас. Повноцінне харчування, здоровий сон, достатній відпочинок, фізичне навантаження та своєчасне звернення до лікарів – чудові запоруки міцному здоров’ю.

Турбота про людей, чиє здоров’я потребує покращення або ніколи не було особливо міцним, в основному лягає на плечі медиків.В наш час важливо мати “під рукою” кваліфікованого фахівця, який зможе якісно звільнити вас від недугів. У одному з наших матеріалів ми розповідали як підписати договір з лікарем.

Потрібно не забувати, що навколо є люди, які потребують підтримки. Зовсім не тяжко проявити підтримку, будь-то грошовий переказ благодійним фондам чи здача крові у місцевому пункті прийому. Будь-яка допомога є важливою та завжди актуальна. Будьте людяними, ГО “Час-Дій” бажає вам міцного здоров’я!

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward