Володимир Зеленський запропонував Катару інвестувати у “Велике будівництво” в Україні

event 17:24 Понеділок 05 Квітня 2021 ПОДІЇ

5 квітня у межах офіційного візиту до Держави Катар Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Еміром Катару Тамімом бін Хамадом Аль Тані. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Під час зустрічі сторони обговорили перспективи розширення торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва, зокрема інвестиції у дороги та мости України, а також у будівництво LNG-терміналу.

Як зазначається на офіційному сайті Глави держави, співрозмовники відзначили важливість підтримки високої динаміки політичного діалогу, необхідність нарощування обсягів двосторонньої торгівлі та подальшої активізації інвестиційного співробітництва. Сторони приділили окрему увагу перспективам співпраці у сферах енергетики, продовольчої безпеки, інфраструктури та військово-технічної співпраці й зупинилися на конкретних спільних проєктах, які вже реалізуються.

Зокрема, Зеленський зазначив, що Україна продовжить експорт аграрної продукції до Катару. 

Коментар:Україна розглядає Державу Катар як одного з ключових партнерів у регіоні Затоки та має всі можливості повністю забезпечити продовольчу безпеку Катару“, – наголосив Зеленський.

Під час зустрічі йшлося й про залучення інвестицій з Катару у розбудову інфраструктурних об’єктів в Україні, зокрема у будівництво доріг і мостів. Президент України розповів Еміру Держави Катар про реалізацію програми “Велике будівництво”. 

Коментар: Сподіваюся, що катарські компанії долучаться до проєктів “Великого будівництва” вже цього року“, – сказав Зеленський.

Крім того, сторони обговорили розширення проєктів концесії українських портів, а у сфері енергетики – перспективи будівництва LNG-терміналу та диверсифікації джерел енергопостачання. Тамім бін Хамад Аль Тані наголосив на бажанні та готовності катарської сторони до подальшого розвитку всього спектру взаємовигідного співробітництва з Україною.

Нагадаємо, в рамках програми “Велике будівництво” у 2021 році в Україні буде збудовано та оновлено 6500 км доріг та 245 штучних споруд.

Джерело: пресслужба Рівненської ОДА

Читайте також: Хто на Рівненщині отримує найвищі та найнижчі зарплати: оновлені дані

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward