НОВИНИ

Вода з лимоном: чим корисна і як пити

Дівчата в гонитві за красивим і струнким тілом в першу чергу починають свій день зі склянки теплої води з лимоном. Прийнято вважати, що цей чудодійний напій спалить зайві калорії і виведе токсини, пише уніан

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

У чому користь води з лимоном – 5 головних властивостей

Вода з лимоном містить багато корисних властивостей – калій, магній, кальцій, залізо, вітаміни С, А і всю підгрупу вітамінів В. Вона також дозволить:

  • зняти запальні процеси;
  • налагодити травлення;
  • позбавить від токсинів;
  • очистить печінку.

Крім того, лимон відмінно допомагає при вірусних захворюваннях, тому нам постійно і кажуть, що при застуді потрібно якомога більше пити води або чаю з лимоном.

Як правильно готувати воду з лимоном – головний секрет

На півтори літри води вам знадобиться всього 2-3 великих лимона. В першу чергу вам варто помити лимон і нарізати його на тонкі шматочки. Важливо: шкірку не знімаємо. 

Потім помістіть всі шматочки в глечик, злегка притиснувши їх, щоб вони випустили трохи соку. Залийте їх теплою кип’яченою водою і дайте настоятися 2-3 години. 

Читайте також: 6 кращих рецептів народних засобів для підживлення розсади

Вода з лимоном для схуднення – “чарівний” засіб

Дієтологи кажуть, що якщо ви поставили собі за мету схуднути, то вода з лимоном вам в цьому допоможе. Однак тим, хто не любить кислі напої, можна трохи підсолодити його медом. Завдяки такому “еліксиру” активізується робота травної системи і прискориться процес розщеплення жирів. Зверніть увагу, що пити більше двох склянок води з лимоном в день не рекомендується, бо ви можете нашкодити своєму організму.

Вода з лимоном – кому не можна пити

Крім користі, вода з лимоном може нести шкоду. Наприклад, її потрібно пити тільки через трубочку, адже кислота може руйнувати вашу зубну емаль. А вода з лимоном натщесерце спровокує загострення хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту. Тому тим, хто страждає гастритом, панкреатитом та іншими хворобами ШКТ, варто відмовитися від цієї затії. Не можна зловживати таким напоєм і тим, у кого проблеми з сечовим міхуром або є алергія.

У будь-якому випадку, перед тим, як пити воду з лимоном, вам варто порадитися зі своїм лікарем. Самостійно ухвалювати таке рішення небезпечно.

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

На Закарпатті чоловік підробив свідоцтво про смерть дружини, щоб виїхати за кордон

Прикордонники затримали чоловіка, який разом зі своєю 16-річною донькою намагався перетнути кордон. Він пред’явив свідоцтво…

41 хв. ago

У Луцьку викликали поліцію у тролейбус, бо жінка не трималася за поручень

У Луцьку в тролейбус №15 викликали правоохоронців, бо жінка не трималася за поручень. Про це…

58 хв. ago

12 класів школи: у Раді розповіли про масштабну реформу середньої освіти

В Україні продовжується велика реформа середньої шкільної освіти та поступове введення 12-річки. В її рамках…

1 годину ago

На Київщині викрили двох чоловіків, які “зливали” місця вручення повісток

На Київщині правоохоронці викрили адміністраторів інтернет-спільнот, які у месенджерах допомагали громадянам призовного віку уникати мобілізації.…

2 години ago

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про мобілізацію засуджених

Сьогодні, 8 травня, під час пленарного засідання Верховна Рада дозволила деяким категоріям ув’язнених мобілізуватися до…

2 години ago

Уряд створив штаб підготовки до наступного опалювального сезону

Кабінет міністрів України сьогодні, 8 травня, створив штаб підготовки до наступного опалювального сезону, який зокрема…

3 години ago