Відомий львівський лікар розповів, що робити після подолання коронавірусу (відео)

event 08:29 Неділя 01 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

Фахівець розповів про повторне інфікування і повернення в норму після коронавірусу.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Коронавірус після того, як ви перехворіли, зникає з організму, який його успішно переборює. Хронічного COVID-19 не буває. Що стосується повторного інфікування, таке можливо, але лише у пацієнтів з імунодефіцитом, або у тих, хто проходить хіміотерапію, або у тих, у кого організм дійсно має якийсь не діагностований імунодефіцит. Але таке буває вкрай рідко.

Про це розповів лікар Тарас Жиравецький на своєму каналі YouTube.

Також лікар розповів, що не можна робити після того, як ви перехворіли на коронавірус:

1. Зупиніть всі фізичні навантаження. Тут маються на увазі активні заняття спортом. Поспішати відновити свою форму після COVID-19 не потрібно.

Коментар: До місяця часу просто гуляйте, ходіть пішки і максимально зменшуйте навантаження… Ви будете відчувати пітливість (особливо ті, у кого було ураження легенів), задишку, перебої в роботі серця і тахікардію“, – закликав лікар.

2. Не ходіть в сауну.

3. Виключіть алкоголь. Адже і так у багатьох людей будуть високі печінкові проби через прийом різних ліків. Краще відновіть організм гепатопротекторами.

4. Контролюйте роботу нирок – рівень креатиніну, сечовини і сечової кислоти. Не у всіх пацієнтів цей орган уражається при коронавірусі, але в деяких випадках таке можливо. Дотримуйтеся дієти, пийте багато води і приймайте препарати для зниження сечової кислоти.

5. Робота легенів після коронавірусу. У більшості пацієнтів цей орган повністю відновлюється, але може бути рубцювання (фіброз). Але і це не означає критичної ситуації в майбутньому. Після COVID-19 можна приймати невеликі дози стероїдних гормонів (обов’язково за призначенням лікаря).

6. Не займайтеся самолікуванням.

7. Можна приймати невелику дозу антибактеріального препарату для контролю C-реактивного білка (англ. C-reactive protein, CRP). Якщо цей показник не в нормі.

8. Проблеми з серцем і венами. Будьте на контролі у кардіолога. Якщо є підозра на інфаркт, здайте аналіз крові на тропонін, зробіть ЕКГ, при необхідності зробіть ехокардіографію (якщо були складнощі з клапанами серця). Що стосується проблем з венами, порадьтеся з судинним хірургом, щоб виключити утворення тромбів.

Наостанок лікар додав про важливість моральної підтримки з боку лікарів і родичів пацієнта. І не приступайте відразу до роботи, відлежіться тиждень, а краще два.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: В Україні запроваджують новий метод діагностики коронавірусу

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward