“Від’їзд Тихановської, страйки робітників”: які події сьогодні відбулися в Білорусі

event 17:02 Вівторок 11 Серпня 2020 ПОДІЇ

Силовики активно використовували кийки, світло-шумові гранати, водомети і гумові кулі. До розгону громадян приєдналися військові та спецназ. Протестувальники будували барикади, вставали в зчіпки, перекривали дороги, використовували “їжаки”, коктейлі Молотова і феєрверки.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Що сьогодні погодинно відбувалося в Білорусі:

16:34 – У Білорусі капітан міліції Єгор Ємельянов пішов у відставку на тлі протестів і протистояння людей з силовиками, що відбуваються в країні.

16:26 – Ситуацію в Білорусі обговорять глава МЗС Чехії Томаш Петржічек і держсекретар США Майкл Помпео. Зустріч відбудеться в чеському місті Пльзень.

16:15 – ДержЗМІ Білорусі показали на відео нібито провокаторів протестів, які спалахнули після виборів президента 9 серпня. Деякі із затриманих – хлопці в татуюваннях із нацистською символікою – виявилися росіянами.

15:57 – У Києві над Дніпром підняли в небо прапор Білорусі на підтримку протестів.

15:53 – Недопущений до реєстрації кандидатом в президенти Білорусі Валерій Цепкало заявив, що його дружина Вероніка покинула Мінськ, а сам він перебуває в Києві.

15:36 – Соратниця Світлани Тихановської Марія Колесникова заявила, що звернення конкурентки Лукашенка із закликом до білорусів припинити протестні акції на вулицях могло бути записане під тиском в кабінеті очільниці ЦВК Білорусі Лідії Єрмошиної.

15:33 – Кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська, яка виїхала у вівторок в Литву, може перебувати на території республіки протягом року.

15:23 – Експретендент на пост глави Білорусі Валерій Цепкало заявив, що опозиція вимагатиме від міжнародної спільноти визнання Світлани Тихановської президенткою країни.

15:09 – У ЦВК Білорусі прийняли скаргу Тихановської на результати виборів.

15:01 – У Мінську протестувальник спустився на рейки та стояв перед поїздом метро з плакатом “Припиніть калічити і вбивати людей”.

14:48 – У ніч з 10 на 11 серпня в Білорусі затримано понад дві тисячі протестувальників. При цьому постраждали 21 співробітник міліції і один військовий, повідомило МВС.

14:34 – Слідчий комітет Білорусі заявив, що авто, які блокують транспорт, будуть вилучатися у власників.

14:20 – Прикордонники Білорусі оприлюднили відео того, як опонентка Олександра Лукашенка на виборах Світлана Тихановська покинула країну.

14:07 – У Мінську під час масових протестів зник журналіст Стас Івашевич, який зняв фільм про жінок президента Білорусі Олександра Лукашенка.

13:30 – Тихановська виступила з відеозверненням, в якому закликала демонстрантів закінчити акції протесту. При цьому невідомо, чи було відео знято вже в Литві, чи ще ввечері 10 серпня в Білорусі, коли Тихановська була затримана.

12:34 – Почався страйк в Інституті хімії нових матеріалів НАН Білорусі.

11:53 – На Електротехнічному заводі ім. Козлова в Мінську триває страйк. Наразі там проходять збори профактиву, перед ними виступає директор підприємства. 

11:40 – Світлана Тихановська записала відеозвернення з Литви і заявила, що виїхала з Білорусі заради своїх дітей. За її словами, вона опинилася перед важким моральним вибором.

11:21 – Адміністрація президента Литви підтримує постійний зв’язок з Тихановською, повідомив представник глави держави.

11:11 – Держприкордонкомітет Білорусі підтвердив виїзд Тихановської з країни вранці 11 серпня.

10:56 – Гендиректор Мінського електротехнічного заводу заявив, що виробництво через страйкарів не зупинялося.

10:45 – У мережі з’явилося відео з переповненим внутрішнім двором Жовтневого РУВС Мінська, де утримують учасників акцій протесту. Сотні затриманих спали прямо на землі біля будівлі.

10:40 – Глава литовського МЗС Лінас Лінкявічюс розповів подробиці про виїзд Світлани Тихановської до Литви. Він заявив, що опозиціонерку насильно утримували в країні до того, як вона покинула її.

10:33 – Білоруська і російська пропаганда дійшла висновку, що в масових протестах у Мінську та інших містах Білорусі нібито замішана Україна і США.

Джерело: сайт Obozrevatel

Читайте також: У Білорусі почалися масові страйки на великих підприємствах (відео)

Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward