НОВИНИ

Верховна Рада знизила ПДВ для аграріїв

Знижений податок на додану вартість відтепер будуть сплачувати реалізатори зернових та олійних культур і незбираного молока.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Народні депутати під час другого читання знизили для аграріїв ПДВ із 20 до 14 відсотків. Про це стало відомо під час пленарного засідання ВРУ 17 грудня.

Йдеться про законопроєкт номер 3656 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції”, який зареєстрували у ВР 15 червня.

Він передбачає встановлення зниженої ставки  податку на додану вартість –  14% по операціях з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України окремих видів сільськогосподарської продукції.

Зокрема, йдеться про таку сільськогосподарську продукцію, як: зернові та олійні культури, цукровий буряк, велика рогата худоба, живі свині та незбиране молоко як продукт.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: У Радивилові відкрили етномузей просто неба (фото)

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Нацбанк дав прогноз, як зростатимуть зарплати українців

Конкуренція змусить роботодавців підвищувати зарплати – реальні доходи українців перевищать довоєнний рівень у 2025 році. …

13 хв. ago

Свіжий та смачний салат з лососем за 20 хвилин: ідеально до Великоднього столу

Шукаєте ідею для швидкого, легкого та водночас ситного обіду або вечері? Цей салат з лососем…

32 хв. ago

На Харківщині хлопець і дівчина ошукували людей на продажі неіснуючих породистих цуценят і котів

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 17-річній дівчині та 18-річному…

56 хв. ago

На Полтавщині чоловік не пішов до ТЦК, бо злякався “страшилок” з інтернету: як його покарали

Великобагачанський районний суд Полтавської області призначив рік тюрми 42-річному військовозобов’язаному за те, що той ухилився…

1 годину ago

Чому варто додавати лаванду в чай: лікарі назвали 5 причин

Лаванду багато хто звикли сприймати лише як декоративну рослину, здатну покращити інтер’єр і наповнити квартиру…

2 години ago

Двоє акторів студії Квартал-95 вступили до війська

Художній керівник "Вечірнього Кварталу" Євген Кошовий висловився про службу Олександра Пікалова в Нацгвардії та чи…

2 години ago