Венедіктова підписала підозру нардепу від Рівненщини

event 17:28 П’ятниця 23 Квітня 2021 ПОДІЇ

Депутату Верховної Ради Віктору М’ялику (депутатська група “За майбутнє”) генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру в ухиленні від сплати податків на більш ніж 97 млн ​​гривень. Окрім того, генпрокурор підписала підозру ще для чотирьох народних депутатів. Вони стосуються корупції, кнопкодавства, бійок і зловживання владою.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Як розповіла Венедіктова, така кількість підписаних підозр свідчить про те, що недоторканість з депутатів знімали не даремно. Ця норма діє і нардепи, як і інші люди, відповідатимуть за злочини.

Що відомо про справу М’ялика

Слідством встановлено, що М’ялик почав у 2012 році господарську діяльність з будівництва в с. Петропавлівська Борщагівка та с. Софіївська Борщагівка Київської області багатоквартирних житлових будинків для отримання прибутку від подальшого продажу квартир і нежитлових приміщень у них.

При цьому реєстрації як суб’єкта господарської діяльності в формі фізичної особи-підприємця або юридичної особи не здійснив.

Після завершення зведення будинків, він зареєстрував на себе право власності на тисячу двісті двадцять один об’єкт нерухомого майна в них.

Протягом 2015-2020 років уповноважена ним за дорученням особа продавала нерухомість і передала йому понад 360 млн гривень доходу від цих операцій.

Доходи від реалізації квартир і нежитлових приміщень підозрюваний декларував, як доходи фізичної особи від продажу власного майна, а не від підприємницької діяльності, із застосуванням ставки податку в розмірі 5% замість 18%.

Хто ще з нардепів отримав підозри

Ірина Венедіктова у прямому ефірі розповіла про тих, кому підписала підозри.

Зазначимо, імена двох останніх фігурантів Венедіктова прямо не назвала, але вони випливають з контексту. 

Окремо Ірина Венедіктова згадала про справи Порошенка. Вона розповіла: підписала підозру в тій справі, де бачила перспективу.

Коментар:Без жодного політично вмотивованого рішення. З цією справою я працювала, коли я була в ДБР і розуміла, як може бути рух. Прийшла генеральним прокурором і – підписала“, – сказала генпрокурорка.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: Названо найдорожчі бренди України


Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward