Вчені з Уханя зізналися в порушенні правил ВООЗ при роботі з кажанами

event 00:35 Понеділок 18 Січня 2021 ПОДІЇ

Вчені з Уханя, звідки почалося поширення COVID-19, зізналися, що порушували норми Всесвітньої організації охорони здоров’я при роботі з потнеціальнимі носіями вірусів і їх кусали кажани.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це повідомило Taiwan News. Видання також опублікувало відео, де видно, що вчені контактують з рукокрилими без належних засобів захисту.

Китайське державне телебачення 29 грудня 2017 році випустило відеоролик, що розповідає про діяльність вірусологині Ши Чженлі, також відомої як “Жінка-кажан”, і її команди. Вчені тоді працювали над з’ясуванням походження вірусу SARS. Незважаючи на те, що дослідники працюють в лабораторії з четвертим рівнем біобезпеки, вони демонструють очевидне нехтування протиепідемічними заходами при роботі з потенційно заразними тваринами.

Один з дослідників Уханьского інституту вірусології розповів на відео, що ікла кажана пройшли крізь його рукавичку. Він описав це почуття як “як ніби його вкололи голкою”. Потім відео переходить на кінцівку людини, на якій видно пухлину після укусу.

Оповідач вказує на той факт, що кажани можуть бути переносниками різних сильних вірусів, включаючи сказ. Потім він заявляє, що членам бригади вводять вакцину проти сказу перед кожним взяттям проб в польових умовах.

У статті, опублікованій в Китайському науково-дослідному центрі, яка пізніше була прихована цензурою, Ши хвалилася, що “ця робота не так небезпечна, як всі думають”. За її словами, хоча кажани переносять безліч вірусів, ймовірність прямого зараження людей дуже мала.

Джерело: сайт Obozrevatel

Читайте також: “Чого мені боятися?”: Навальний вилетів до Москви

Теги: Covid-19 Ухань
Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward