Вчені винайшли корисний і смачний шоколад з відходів

event 12:55 Середа 19 Серпня 2020 ПОДІЇ

Вчені навчилися виготовляти шоколад з харчовими відходами: шкіркою арахісу, кавовою гущею і використаним чайним листям.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Фахівці з Американського хімічного товариства створили шоколад, який корисний з наукової точки зору, і при цьому вельми смачний.

Коментар: Ідея цього проєкту почалася з тестування різних видів сільськогосподарських відходів на біологічну активність, зокрема шкірки арахісу. Наша первинна мета полягала в тому, щоб витягти фенольні смоли зі шкірки і знайти спосіб змішувати їх з їжею“, – каже Ліза Дін, доктор філософії, головний дослідник проєкту.

Коли виробники смажать і обробляють арахіс для виробництва арахісового масла, цукерок та інших продуктів, вони відкидають червону шкірку арахісу. Тисячі тонн шкірки арахісу викидаються щороку, але, оскільки вони містять 15% фенольних сполук, вони є потенційною золотою жилою антиоксидантної біоактивності, впевнені вчені, адже антиоксиданти не тільки мають протизапальну дію, але і допомагають запобігти псуванню харчових продуктів.

Фактично, природна присутність фенольних сполук надає гіркого шоколаду гіркість, а також менше жиру і цукру в порівнянні з його кузеном молочним шоколадом. Темні сорти також дорожче молочних через вищий вміст какао, тому додавання відходів, таких як шкірка арахісу, дає аналогічні переваги за невелику частину ціни. І шкірка арахісу – не єдині харчові відходи, які можуть таким чином поліпшити молочний шоколад; дослідники також вивчають екстракцію і включення фенольних сполук з використаної кавової гущі, викинутого чайного листя і інших залишків їжі.

Джерело: сайт phys.org

Читайте також: “Купити мамині обійми”: в Україні створили унікальний онлайн-магазин

Теги:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward