НОВИНИ

Вчені виявили, що коронавірус здатен проникати в тканини очей і залишатися там після самої смерті

Коронавірус, який викликає хворобу Covid-19, виявили в тканинах очей померлих пацієнтів.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Дослідивши зразки, взяті у покійних донорів, вчені виявили, що збудник захворювання присутній в самому оці, а не лише в сльозах, як раніше стверджували вчені. 

Зауважимо, що наразі дослідження не пройшли фахову оцінку. Однак, в разі підтвердження, вони можуть мати серйозні наслідки для донорства очних тканин, якого потребують мільйони людей по всьому світу.

Вчені на чолі з Онкаром Савантом з Center for Vision and Eye Banking Research, проаналізували 132 набори зразків очних тканин, зібраних у 33 померлих донорів. Їхні матеріали були відхилені Eye Bank Association of America. Оскільки у цих донорів був Covid-19. У 10 з них коронавірус виявили посмертно.

В 20 очах цих 10 покійних пацієнтів вчені знайшли сліди Sars-CoV-2. При цьому вони були в різних частинах очного яблука. Зокрема, вірус виявили в задній і передній рогівці й склоподібному тілі. Також шипи й деякі інші білки Sars-CoV-2 були виявлені в епітеліальному шарі рогівки.

Вчені зауважують, що їхнє дослідження виявило “невелику, але важливу присутність Sars-CoV-2 в очних тканинах донорів з Covid-19”. Результати вказують на те, що варто ретельно перевіряти таких посмертних донорів, проводячи тести й виконуючи протоколи дезінфекції, щоб тканини з коронавірусом не були використані при операціях. 

Джерело: сайт Newsweek  

Читайте також: В Україні збільшили розмір аліментів: скільки тепер платити

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Квіти на День матері: 5 ключових питань

Дарувати букети рідним та близьким можна з приводу та без. Ви зробите мудро, якщо цієї…

7 хв. ago

На Закарпатті чоловік підробив свідоцтво про смерть дружини, щоб виїхати за кордон

Прикордонники затримали чоловіка, який разом зі своєю 16-річною донькою намагався перетнути кордон. Він пред’явив свідоцтво…

2 години ago

У Луцьку викликали поліцію у тролейбус, бо жінка не трималася за поручень

У Луцьку в тролейбус №15 викликали правоохоронців, бо жінка не трималася за поручень. Про це…

3 години ago

12 класів школи: у Раді розповіли про масштабну реформу середньої освіти

В Україні продовжується велика реформа середньої шкільної освіти та поступове введення 12-річки. В її рамках…

3 години ago

На Київщині викрили двох чоловіків, які “зливали” місця вручення повісток

На Київщині правоохоронці викрили адміністраторів інтернет-спільнот, які у месенджерах допомагали громадянам призовного віку уникати мобілізації.…

3 години ago

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про мобілізацію засуджених

Сьогодні, 8 травня, під час пленарного засідання Верховна Рада дозволила деяким категоріям ув’язнених мобілізуватися до…

4 години ago