Вчені створили домашній тест для виявлення раку

event 11:44 Середа 21 Жовтня 2020 ПОДІЇ

Канадські вчені створили швидкий тест на визначення наявності онкологічних захворювань, який можна використовувати як і в лікарнях, так і в домашніх умовах.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Інженери з університетів Макмастера і Брока створили пристрій, який визначає біомаркери раку за краплею крові з пальця впродовж декількох хвилин.

Як працює швидкий тест для виявлення раку

На смужці паперу крапля крові змішується з реагентом. Через кілька хвилин пристрій вже показує рівень антигенів, які вказують на присутність раку в організмі.

Попри те, що прототип був розроблений для відстеження простатичних специфічних антигенів (PGA), цю технологію можна адаптувати для вимірювання маркерів будь-яких інших захворювань.

Коментар:Це ще один крок до по-справжньому персоналізованої медицини. Ми відходимо від централізованого, лабораторного обладнання до такого роду тестів. Він (тест – ред.) зробить моніторинг набагато доступнішим і скоротить пацієнту число необхідних відвідувань лікарні для здачі крові“,
– зауважила біоінженерка і одна з керівників проєкту Лейла Солеймані.

Втім, поки що такий тест в аптеках не варто очікувати. Адже перш ніж вийти на ринок, розробка повинна пройти масштабні випробування й отримати схвалення від регулюючих органів. Але сама можливість такої діагностики значно полегшила б життя людей та лікарів.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: Науковці розповіли, який вік є найкращим для одруження

Теги:
Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward