НОВИНИ

Вчені розповіли, звідки з’явилися різні породи собак

Дослідники вивчили геноми 27 стародавніх собак, щоб з’ясувати, хто були їхні пращури. Більшість стародавніх собак походили з Близького Сходу і з Сибіру, ​​а потім з’явилися й інші види.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Собака походить від вовка, а вже потім людина підключила селекцію – так, приблизно, думають більшість людей про те, звідки пішла різноманітність наших чотирилапих друзів. Як виявилося, собаки вже 11 тисяч років тому мали п’ятьох різних предків.

Дослідники, вивчивши геноми 27 стародавніх собак, виявили, що стародавні пси вже тоді мали як мінімум п’ять різних предків. А зараз сучасні собаки у всьому світі у собі мають суміш генів цих древніх тварин.

Наприклад, австралійський дінго є близьким нащадком новогвінейської співаючої собаки. Тим часом чихуахуа й ірландський тер’єр мають традиційне європейське походження.

Коментар: Деякі відмінності, які ви спостерігаєте між собаками, виникли ще в Льодовиковий період. До кінця цього часового відрізку собаки, які ведуть своє походження від вовків, уже були широко поширені в Північній півкулі“, – повідомив Понтус Скоґлунд, співавтор дослідження, яке проходило в Інституті Френсіса Кріка.

Більшість стародавніх собак розмножувалися з Близького Сходу і з Сибіру. Але в Бронзовому столітті генетична картина зазнала радикальних змін. У Європі вимерли два види собак, і їх замінила нова порода, яка є й зараз і визнається як європейська порода.

Джерело: сайт Daily Mail

Читайте також: В Україну насувається потужний циклон, який принесе значне похолодання та сніг: прогноз синоптиків

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

У Києві чоловік викликав поліцію, бо забув, де припаркувався

У Голосіївському районі Києва поліція прибула на виклик щодо нібито викрадення машини. Проте автівку знайшли…

18 хв. ago

У Рівному затримали чоловіка, який прийшов в церкву та погрожував револьвером священнику

За фактом хуліганства у Рівному розпочато досудове розслідування. Про це повідомили у пресслужбі поліції Рівненщини.…

45 хв. ago

На Хмельниччині чоловік зґвалтував свою неповнолітню доньку

Мешканця Шепетівського району Хмельницькій області судитимуть за зґвалтування власної малолітньої доньки. Зловмиснику загрожує до 15…

46 хв. ago

В Україні різко подорожчала земля: скільки тепер коштує гектар

В Україні відчутно здорожчала земля сільгосппризначення. Так, за підсумками першого кварталу 2024 року (січень-березень), капіталізація…

58 хв. ago

Названо знаки Зодіаку, які стануть набагато щасливішими у травні: хто вони

Астрологи назвали три знаки Зодіаку, чиє життя налагодиться вже в травні цього року. Це буде…

1 годину ago

За кордон за 2,5 млн грн: на Буковині викрили нову схему для ухилянтів

Правоохоронці перекрили у Чернівецькій області черговий канал переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон.  Про це повідомляє…

1 годину ago