Вчені розповіли, чому Нова Зеландія так швидко перемогла COVID-19

event 16:57 Середа 29 Квітня 2020 ПОДІЇ

Нова Зеландія стала ще однією країною якій вдалось перемогти COVID-19.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Після декількох тижнів карантину Нова Зеландія досягла своєї амбітної мети знищити коронавірус на своїй території. Але країна не поспішає святкувати. За останні декілька днів були виявлені нові поодинокі випадки зараження. В понеділок, наприклад, Нова Зеландія повідомила про одного нового пацієнта.

Які ж основні фактори допомогли країні так швидко побороти коронавірус:

Час. Перш за все, у Нової Зеландії був час. Перший випадок зараження в країні зафіксували 28 лютого, тобто майже через місяць після того, як це сталось США. Нова Зеландія – відносно віддалена острівна країна, через яку проходить не так багато транзитних авіасполучень. Також, вона унітарна, а не поділена на штати, як США чи сусідня Австралія.

Масове тестування. Але головним ключем до успіху Нової Зеландії став її підхід, який можна використати в будь-якій іншій країні. Згідно з ним, діяти потрібно швидко, тести проводити масово, а також покладатися на тверду науку.

Швидкі та рішучі дії. Коли прем’єр міністр Нової Зеландії Джасінда Арден 14 березня оголосила, що будь-хто, хто в’їжджає в країну, буде зобов’язаний провести в карантині два тижні, це були одні з найбільш жорстких обмежень у світі. На той час в Новій Зеландії було лише 6 підтверджених випадків. Коли 19 березня Арден заборонила іноземцям перетинати кордон, в її країні було 28 підтверджених випадків. А 23 березня Арден запровадила карантин, хоча заражених було лише 102 і ніхто ще не помер.

Тривалі карантинні заходи. Хоч Нова Зеландія оперативно відреагувала на коронавірус, вона дуже повільно знімала всі обмеження. Навіть коли поширення, здавалося, почало скорочуватися, Арден посилила карантин до четвертого рівня на п’ять днів. Важливо те, що новозеландці підтримали ці обмеження. Опитування Colmar Brunton минулого тижня показали, що 87% респондентів схвалюють реакцію уряду на пандемію.

Перевірка населення. У Новій Зеландії рівень позитивних результатів складає близько 1%. Це означає, що непоміченої передачі вірусу між громадами немає. В понеділок Арден зауважила, що в інших країнах по всьому світі кожен заражений інфікує в середньому ще 2,5 інших людей. У Новій Зеландії в умовах карантину цей показник опустився до 0,4. 

Також попри те, що Нову Зеландію зараз розглядають як успішний приклад у боротьбі з пандемією коронавірусу, вона демонструє, що її здобутки в цьому полі не означають повернення до життя в звичному темпі. Країна досі лишається під карантином. А більшості людей радять залишитися вдома у своїх “бульбашках”. 

Джерело: Уніан

Читайте також: Дощ і холод: синоптики дали шокуючий прогноз на 2020 рік

Теги:
Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward