Вчені повідомили про ще одне масове вимирання на Землі

event 16:36 Четвер 17 Вересня 2020 ПОДІЇ

Раніше вважалося, що масових вимирань на Землі було п’ять. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Шосте вимирання посприяло тому, що на сушу прийшли динозаври, черепахи, крокодили, ящірки, а також з’явилися коралові рифи.

Міжнародна група вчених підтвердила шосте масове вимирання в історії Землі. Це сталося 233 мільйони років тому. Завдяки йому владу на Землі “захопили” динозаври.

Коментар: Ми виявили ще одне масове вимирання, і воно, очевидно, зіграло важливу роль в оновленні життя на суші і в океанах, поклавши початок сучасній екосистемі“, – заявив один з дослідників, співробітник Китайського університету наук про Землю в Ухані Якопо Даль Корсо.

Це вимирання вчені назвали “карнійським багаторічним епізодом”.

Причиною кліматичних змін британські, італійські, австрійські та німецькі дослідники вважають активні виверження в вулканічній провінції Врангеллія на заході Канади.

Коментар: Вони (виверження, – ред.) були настільки потужними, що накачали величезну кількість парникових газів, таких як вуглекислий газ. Це викликало сплеск глобального потепління“, – пояснив один з учених зі Школи наук про Землю Університету Лідса у Великобританії Джакопо Даль Корсо.

Вчені вважають, що карнійська подія – не просто вимирання, а поворотний пункт в еволюційній історії. Кліматична катастрофа привела до серйозної втрати біорізноманіття в океані і на суші, але відразу після відновлення до влади прийшли нові групи, що сформували свої екосистеми.

Джерело: сайт Кореспондент

Читайте також: Британський художник побудував приватний острів із пластикових пляшок (фото)

Теги:
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward