Вчені пояснили, скільки часу вакцина захищатиме організм від COVID-19

event 16:22 Середа 07 Квітня 2021 ПОДІЇ

Вакцини проти коронавірусу забезпечують захист організму від повторних заражень мінімум на 6-12 місяців. Також не відкидається і можливість їх пожиттєвої дії.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Такого висновку дійшли епідеміологи та самі розробники препаратів, пише CNN. Зокрема, захист від дводозової вакцини Pfizer залишається вищим за 91% навіть через пів року після щеплення. Таку інформацію фармацевтична компанія озвучила в одній зі своїх заяв.

Втім цей факт поки що не фігурує в офіційних наукових публікаціях. Також відомо, що висновок Pfizer базується на дослідженні, в якому взяли участь лише кілька тисяч людей.

Однак, якщо інформація підтвердиться остаточно, то, стверджують фахівці, вакцини Pfizer і Moderna можна буде вважати такими, що забезпечують тривалий захист.

Коментар:Я не був би здивований, якби через рік ми дізналися, що ці вакцини все ще дають сильну імунну відповідь. Я не був би здивований тим, що це вакцина, яку ми отримаємо лише один раз“, – сказав імунолог та експерт з вакцин з Університету Пенсільванії Скотт Хенслі.

Подібний принцип дії мають вакцини проти кору, адже вони захищають 96% людей від цієї інфекційної хвороби на все життя.

Водночас лікарі стурбовані тим, що коронавірус може поводити себе так само, як грип, вимагаючи нової вакцини щороку. Причиною цьому є швидка мутація штамів, які циркулюють, та швидке зникнення імунітету.

Аби уникнути таких проблем, виробники препаратів для щеплення проти COVID-19 розпочали виготовлення та тестування версій своїх вакцин, які захищають від нових модифікацій збудника хвороби. Передовсім йдеться про південноафриканський варіант B.1.351 із мутацією, яка нібито дозволяє йому частково уникати імунної відповіді організму людини.

Джерело: сайт Обозреватель

Читайте також: “Вікіпедія про Чорнобиль у кишені”: презентували мобільний застосунок до 35-х роковин трагедії

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward