Вчені розповіли, для кого COVID-19 є найбільш небезпечним

event 13:55 П’ятниця 27 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

Китайські вчені з’ясували, що коронавірус є смертельно небезпечним для людей з діабетом і серцево-судинними захворюваннями.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Причина у тому, що у них в організмі спостерігається підвищений рівень холестерину.

Збудник чіпляється за молекули даної речовини, використовуючи їх як таксі. Через холестерин він зв’язується з клітинним рецептором, який дозволяє легко інфікувати здорову клітину.

У дослідженні, результати якого були опубліковані в журналі Nature Metabolism, дослідники Китайської академії військових медичних наук розглянули рецептор SR-B1, що з’єднується з молекулами холестерину. Він є в клітинах по всьому людському тілу, зокрема, й в легенях, на які націлений коронавірус.

З’ясувалося, що SARS-CoV-2 не може використовувати цей рецептор безпосередньо, проте здатний використовувати процес з’єднання холестерину з SR-B1 для інфільтрації клітин.

У своїх експериментах китайські вчені виявили в структурі коронавірусу субодиницю, яка має здатність приєднуватися до холестерину. Коли той природним чином мігрує до свого рецептора, він також переносить коронавірус на поверхню клітини.

Це “збільшує захоплення вірусу”, а рецептор холестерину “полегшує проникнення SARS-CoV-2 в клітини”, заявили китайські дослідники.

На їхню думку, блокуючи та нейтралізуючи рецептор SR-B1, можна придушити інфекцію – даний метод може стати потенційним способом лікування в майбутньому. Найбільшу користь він принесе людям із серцевими захворюваннями та діабетом, а також з ожирінням, заявили китайські вчені.

Джерело: сайт Obozrevatel

Читайте також: Де насправді найлегше за все підчепити COVID-19

Теги: Covid-19
Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward