Вчені назвали шість простих кроків, які можуть врятувати від застуди та грипу

event 11:30 Вівторок 20 Жовтня 2020 ПОДІЇ

Епідемічний сезон грипу та ГРВІ, який припадає на осінньо-зимовий період, цьогоріч буде небезпечнішим через пандемію коронавірусу. Зупинити його нікому не під силу, проте є способи, які кожен може зробити, щоб убезпечити себе.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Фахівці назвали шість простих кроків, які врятують вас від грипу та застуди.

Насамперед, вони спрямовані на профілактику захворювань під час епідсезону, коли відбувається ослаблення організму і на здоров’я людини впливає чимало чинників. 

  1. Зробіть щеплення від грипу

У Центрі з контролю та профілактики захворювань (CDC) США вважають, що вакцинація від штамів вірусу грипу є “важливішою, ніж будь-коли” саме в 2020 році, коли світом поширюється небезпечний COVID-19.

  1. Їжте більше вітамінів

Зазначається, що деякі вітаміни та мінерали, зокрема вітамін C, D і цинк, впливають на те, наскільки добре працює імунна система людини, тож можуть допомогти боротися з інфекціями. Фахівці радять додатково насичувати організм цими поживними речовинами, вживаючи фрукти і овочі (вітамін С), нежирне молоко, йогурт, сир і замінники збагаченого молока (вітамін D), морепродукти (вітамін D і цинк) та нежирне м’ясо, бобові, горіхи, насіння (цинк) тощо.

  1. Потійте

За словами експертів, потовиділення може посприяти виведенню бактерій із легень і дихальних шляхів, що зі свого боку знижує ризик появи застуди, грипу або інших захворювань.

Для цього рекомендують робити фізичні вправи, оскільки вони збільшують циркуляцію антитіл і лейкоцитів у крові, які борються з хворобами.

Короткочасне підвищення температури тіла під час і одразу після тренування може допомогти запобігти розвитку бактерій, також вправи сповільнюють вироблення гормонів стресу.

  1. Вживайте алкоголь у міру

Дослідження показали, що алкоголь може викликати запалення в кишечнику і пошкодити мікроорганізми, які допомагають людині підтримувати здоров’я імунної системи.

Фахівці не говорять про повну відмову від, наприклад, улюбленого вина, щоб бути здоровими. Однак, коли справа доходить до частоти вживання спиртного, радять тримати себе під контролем. Так, деякі рекомендують вживати не більше одного келиха вина на день для жінок і двох – для чоловіків.

  1. Висипайтеся

Брак сну не тільки змушує людину почуватися млявою – він також впливає на здатність імунної системи захищатися від вірусів. Дослідження показали, що недостатність сну збільшує ризик зараження інфекційними, а також серцевими захворюваннями і раком. Національний фонд сну (NSF) рекомендує більшості дорослих спати від семи до дев’яти годин на добу.

  1. Дотримуйтеся правил соціальної гігієни

Медики і науковці дають загальне зауваження: всі відомі стратегії щодо запобігання поширенню COVID-19 також можуть допомогти знизити ризик застуди й грипу, і навпаки.

Джерело: сайт UkrHealth

Читайте також: Лікар Комаровський розповів, як провести “тест” на коронавірус самостійно (відео)

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward