Вчені назвали 10 професій майбутнього

event 17:17 П’ятниця 14 Травня 2021 ПОДІЇ

Майже дві третини дітей, які тільки збираються піти в школу, отримають досі не існуючі професії. До кінця десятиліття з’являться як мінімум десять нових спеціальностей, які, за мірками нашого часу, звучать дико. Про це пише CNBC, посилаючись на дослідження Bank of America. Розповідаємо про 10 з них.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Космогід

Комерціалізація космосу прискорюється, і все більше приватних осіб хоче подорожувати поза земною орбітою. Для цього в цілях безпеки потрібні гіди. Дослідники привели в приклад Джеффа Безоса і Blue Origin, які продають місця на туристичну ракету New Shepard з аукціону. Її запуск відбудеться 20 липня.

Планувальник вільного часу

Автоматизація призводить до того, що до 2025 року люди та машини можуть витрачати рівну кількість часу на робочі завдання. Це звільнить людей від “рутинних, повторюваних повсякденних завдань”, і з’явиться можливість для відпочинку. В майбутньому це організовує спеціально навчена людина.

Дослідник м’яса

Щоб вирощувати та контролювати м’ясо в чашках Петрі, будуть потрібні фахівці з харчування. Грубо кажучи – щось на зразок нутриціології, тільки у вузькому профілі. Наприклад, вирощена в лабораторії курка фірми Eat Just стала першою у світі, схваленою для продажу. У грудні її почали продавати в Сінгапурі.

Інфлуенсер віртуальної реальності

Це буде таким собі “продовженням феномена соціальних мереж”. Тобто всі нинішні популярні соцмережі можуть виявитися в віртуальної реальності, де з’являться свої Кайлі Дженнер з мільйоном передплатників.

Хірург наномедицини

На думку дослідників, “медицина в майбутньому може бути настільки маленькою в наномасштабі, що пацієнти зможуть” проковтнути доктора “, щоб міні-роботи могли їх вилікувати”. Іншими словами, або лікар буде зменшуватися, або відправляти спеціальних роботів і контролювати їх роботу.

Біологи, що займаються генетичними обчисленнями

Як приклад можна привести технологію CRISPR, яка вже “підриває галузь охорони здоров’я”. Наприклад, в листопаді вчені заявили, що їм вдалося використати CRISPR для ідентифікації генів, які можуть захистити від COVID-19.

Стратеги з перебудови сільського господарства

Стратегічне використання сільськогосподарських угідь і лісів для уловлювання вуглецю – один зі способів мінімізувати викиди. В майбутньому будуть потрібні працівники, які могли б спланувати, як перепрофілювати землю.

Кліматична геоінженерія

Перед вченими може бути поставлена ​​ціль знайти спосіб швидко “охолодити” планету за допомогою стратосферних хімікатів. Наприклад, виверження вулканів виділяють гази та частки, завдяки яким можна знизити температуру Землі.

Неупереджений програміст етичних алгоритмів

Це щось на зразок розробників етичного кодексу для штучного інтелекту. Ринок технологій інклюзивності швидко зростає. У 2019 загальний розмір його доходу становив близько 100 мільйонів доларів

Менеджери по забезпеченню конфіденційності даних

Особисті дані все частіше піддаються ризику кібератак, тому будуть потрібні фахівці із запобігання цих проблем.

Джерело: сайт Маяк

Читайте також: У США жінка випадково випрала лотерейний білет на $26 мільйонів

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward