НОВИНИ

Вчені класифікували симптоми коронавірусу залежно від віку пацієнтів

Учені з Імперського коледжу Лондона (Великобританія) виділили ширший спектр симптомів, які виникають в інфікованих коронавірусом пацієнтів, і розділили їх за віковими групами.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: З’ясувалося, що, наприклад, у дітей під час COVID-19 частіше болить голова, тоді як пенсіонери страждають від втрати апетиту. Результати дослідження опубліковано на сайті установи.

За словами фахівців, на додаток до “класичних” симптомів – втрати нюху і смаку, лихоманки і нового постійного кашлю – із цим вірусом пов’язана ціла низка інших ознак зараження. Але водночас до 60% інфікованих людей не повідомляли про будь-які симптоми протягом тижня, що передує позитивному тесту.

Вчені отримали дані, вивчивши мазки тестів пацієнтів й анкети, в яких ті розповіли про самопочуття, у період з червня 2020-го до січня 2021 року. Дослідження показало, що серед цих інших симптомів коронавірусу виокремлюють і такі:

  • озноб;
  • втрата апетиту;
  • головний біль;
  • м’язові болі.

Коментар:Наявність будь-якого із цих інших симптомів або класичних, окремо чи в комбінації, було пов’язано із зараженням COVID-19, і чим більше їх виявляли люди, тим вищою була ймовірність того, що результат тесту в них виявиться позитивним“, – пояснили фахівці.

Дослідження також показало, що симптоми змінюються з віком. Тоді як озноб був пов’язаний із зараженням у будь-якому віці, то головні болі виділяли у дітей і підлітків від 5 до 17 років, втрата апетиту була характерна зараженим 18-54 і 55+ років, а м’язові болі – пацієнтам у віці 18-54 років. Інфіковані 5-17 років також рідше повідомляли про лихоманку, постійний кашель і втрату апетиту порівняно з дорослими.

Джерело: сайт Обозреватель

Читайте також: “Морози до -30”: синоптики розповіли, якою буде погода на наступному тижні

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Секрети феноменальної пам’яті: 3 простих способи, як покращити пам’ять

Пам'ять - це когнітивна функція, яка відіграє важливу роль у нашому житті. Вона дозволяє нам…

29 хв. ago

Чим підживити півонії наприкінці квітня: поради городникам

Квітникарям не можна пропускати графік підживлення культурних рослин, навіть якщо грунт на ділянці не втомлений…

1 годину ago

Завдали близько 20 ножових поранень: на Хмельниччині за вбивство перед судом постане двоє зловмисників

Чоловікам загрожує до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі. Слідчі вже завершили досудове розслідування…

2 години ago

У Дніпрі чоловік вдарив ножем знайомого та втік: йому загрожує до 8 років за ґратами

За нанесення тяжких тілесних ушкоджень знайомому поліцейські Дніпра затримали 45-річного містянина. Про це повідомили у…

3 години ago

На Львівщині суд покарав пенсіонера за дописи в “Однокласниках”

Червоноградський міський суд Львівської області визнав винним чоловіка в поширенні комуністичної символіки, але звільнив від…

3 години ago

Голову РДА, який вчинив ДТП у Броварах, взяли під варту

Очільник Броварської райдержадміністрації Володимир Майбоженко, якого підозрюють у скоєнні ДТП напідпитку, перебуватиме під вартою до…

4 години ago