Вчена пояснила, чому тести іноді не можуть виявити коронавірус

event 11:40 П’ятниця 23 Жовтня 2020 ПОДІЇ

Мікробіолог Анча Баранова пояснила, в яких випадках ПЛР-тести можуть не виявити коронавірус. Також вона розповіла про альтернативи звичайному тестуванню на коронавірус.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: ПЛР-тести – надійна методика визначення коронавірусної інфекції. Але в рідкісних випадках вони не показують наявність інфекції навіть у очевидно хворого пацієнта.

Мазки для ПЛР-тесту беруться з носоглотки, нагадала Баранова. Іноді складається ситуація, при якій хвороба переходить в легені. Таке трапляється, якщо пацієнт перші кілька днів лікується самостійно.

Коментар: Замість того, щоб при першому кашлі скакати на здачу аналізу, людина вичікує дня два-три в самоізоляції – а раптом пронесе. І при цьому весь час горло полоще, в ніс собі капає всяке… від захворювання це не врятує, але ось з носоглотки коронавірус витіснить“, – пояснила мікробіолог.

Ще один сценарій, про який розповіла лікарка, можливий, якщо пацієнт перехворів в легкій формі коронавірусом на початку пандемії. У нього утворилося деяка кількість антитіл, яких вистачить на ліквідацію зараження у верхніх дихальних шляхах. При цьому на весь організм антитіл не вистачає, і людина може важко захворіти.

У ПЛР-тесту є кілька альтернатив. 

Коментар: Є, наприклад, бронхоальвеолярний лаваж, але це, м’яко кажучи, жахливо неприємний аналіз. Під час цієї процедури людина відчуває почуття, як ніби захлинається, тоне, вмирає“, – пояснила Баранова.

Джерело: сайт UkrHealth

Читайте також: В Україні оновили карантинне зонування: що змінилося

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward