НОВИНИ

В Україну прийшов потужний антициклон: прогноз синоптика

У середу, 17 лютого, в Україні очікується сніжна погода. Опади принесе атмосферний фронт північної циклічності Yukon, водночас подекуди вдарять нічні морози до -25 градусів.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Снігопади ж спершу спіткають західні області, а вдень можуть дійти до Житомирщини, Вінниччини та Київщини. Таким прогнозом поділилася синоптикиня Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, решта території країни 17 лютого належатиме антициклону Helida, тому там значних опадів не передбачається. У регіонах переважатиме південно-західний, невеликий або помірний вітер.

Однак температура повітря очікується все ще морозною. Зокрема, цієї ночі стовпчики термометрів опустяться до -12… -18 градусів, а місцями навіть до -20… -25, вдень -7… -14. У південній частині, на південному сході та заході вдень середи буде тепліше – до -1… -5 градусів.

Коментар: Нагадую, що температура повітря, особливо нічна, дуже залежить від хмарності чи пояснень. Прояснення сприяють додатковому вихолодженню, а хмарність, навпаки, прикриває приземний шар від сильніших морозів“, – пояснила Діденко.

Синоптикиня додала, що столицю 17 лютого західний фронт зачепить невеликим снігом. Погода в Києві відзначиться ожеледицею на дорогах, нічним морозом у -12… -14 градусів, а на околицях навіть нижче, і -7… -9 вдень.

Джерело: сайт Обозреватель

Читайте також: “Такого не було 30 років”: синоптик розповів про рекордні морози в Україні

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Як приготувати зелене добриво для грядок: городина віддячить урожаєм

Зараз розпочався сезон молодої кропиви та бур’янів, з яких виходить цінне зелене добриво для городини…

5 хв. ago

Насувається негода: майже по всій Україні оголосили штормове попередження

Сьогодні, 7 травня, в Україні очікується погіршення погоди. Синоптики прогнозують грози та сильні пориви вітру. …

23 хв. ago

Довідки з лікарень не братимуться до уваги: ВЛК сама визначатиме придатність до служби

Військово-лікарські комісії остаточно визначатимуть чи придатний до служби за станом здоров’я військовозобов’язаний громадянин. Попередньо видані…

32 хв. ago

Гороскоп на 7 травня за картами Таро: що чекає на всі знаки Зодіаку

Езотерики склали свої передбачення на 7 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку. Що цікавого…

42 хв. ago

В Україну насувається потужний циклон: температура впаде до -4°

Найближчий тиждень в Україні буде доволі прохолодним, з нестійкою погодою, грозовими дощами, заморозками й коливаннями…

60 хв. ago

На Чернігівщині п’яний водій погрожував підірвати поліцейських гранатою

У Ніжині Чернігівської області нетверезий водій спробував втекти від патрульних. Під час зупинки зловмисник погрожував,…

2 години ago