НОВИНИ

В Україну прийде друге “бабине літо”: названо дату

У найближчий тиждень в більшості регіонів України буде спостерігатися типова осіння мінлива погода. Місцями буде холоднішати, потім помітно теплішати. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: “Бабине літо”, яке прогнозували багато синоптиків ще на початку вересня, має прийти в Україну в другій половині цього тижня. Ось тільки тривалість його буде дуже короткою. Про це в інтерв’ю порталу “Обозреватель” розповіла синоптикиня Українського гідрометцентру Олександра Хала.

За прогнозом синоптика, цей тиждень ознаменується температурними перепадами. В одних областях буде помітно теплішати, в інших, навпаки, холоднішати. В цілому ж, в першій половині тижня температура буде в межах +13 градусів вдень, вночі до +5 градусів. 

А ось у другій половині тижня прийде довгоочікуване потепління на більшу частину України. Це і є те коротке “бабине літо”, про яке говорили. Потепління і підвищення температури почнеться із завтрашнього дня. 

Четвер і п’ятниця взагалі здадуться не жовтневими, а вересневими днями. Температура на стовпчику термометра підніметься до +16… +18 градусів, а на південному сході нашої країни і зовсім до +20. 

У середу, четвер і п’ятницю в більшості регіонів буде спостерігатися погода без опадів, тому що вона буде носити антициклонний характер. Теплішати почне досить стрімко, але надовго це тепло в Україні не затримається. До вихідних в Україні повинна повернутися похмура, дощова погода. Отже, короткочасне потепління випарується і знову похолодає.

Джерело

Читайте також: В Україну йде суттєве похолодання: прогноз синоптика

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

Коли заморозки покинуть Україну: синоптик назвала точну дату

З 8 травня на погоду в Україні впливатиме антициклон, тому опади припиняться, але похолоднішає до…

23 хв. ago

На фронті загинув наймолодший оборонець “Азовсталі” Назарій Гринцевич

На війні загинув 21-річний Назарій Гринцевич з позивним «Грінка». Він був наймолодшим оборонцем «Азовсталі» в…

23 хв. ago

Мобілізація студентів у травні 2024: кого можуть призвати і чи випустять за кордон

16 квітня 2024 року президент України Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію №10449, який набуває…

34 хв. ago

В Україні запустили два нові сервіси для військових

В Україні запустили два нові сервіси для військовослужбовців і працівників органів системи Міністерства внутрішніх справ.…

38 хв. ago

Путін готовий до мініоперації проти НАТО, – голова військової контррозвідки Польщі

Російський президент володимир путін уже готовий до невеликої військової операції проти країни НАТО. Це може…

1 годину ago

Гороскоп на 8 травня 2024 року: що чекає на всі знаки Зодіаку

Астрологи склали гороскоп на 8 травня для всіх знаків Зодіаку. Дізнайтеся, що на вас чекає…

2 години ago