В Україну наближається новий сплеск епідемії коронавірусу: хто в зоні ризику

event 12:18 Четвер 04 Лютого 2021 ПОДІЇ

Лікар-інфекціоніст розповів, яка категорія людей постраждає найбільше. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Лікар-інфекціоніст Віктор Петров попередив, що Україну чекає ще не один сплеск епідемії коронавірусу. Нова хвиля розпочнеться вже навесні і цього разу найбільше хворітиме молодь. 

В ефірі він сказав, що до початку весни захворюваність в Україні знову буде рости.

Коментар: Швидше за все в березні, до початку весни, у нас знову буде зростання числа інфікованих. Це буде пов’язано з тією хвилею, яка більше захопить молодих людей. Від мутацій буде залежати, наскільки важко хворітимуть люди. Ті країни, які прищеплюються, мають величезну перевагу, оскільки вони захищають свої групи ризику“, – зазначив медик.

Він пояснив, що нова хвиля вдарить по молоді, тому що  саме ця вікова категорія є більш активною як в професійному плані, так і в плані комунікацій.

Коментар: Ми будемо бачити, як світ потихеньку повертається до звичного життя. Але Україна відстає у вакцинації, відстає у засобах профілактики коронавірусної інфекції, у нас, швидше за все, буде кілька хвиль. Це пов’язано з колективним імунітетом, який буде формуватися поступово. Тобто у нас буде кілька хвиль захворюваності, і в кінці 2021 – на початку 2022 року, швидше за все, зможемо говорити про закінчення активної фази коронавірусної кризи. Але за однієї умови – якщо не виникне такої мутації, до якої ми не готові або яку не передбачаємо“, – додав інфекціоніст. 

Джерело: сайт Главком

Читайте також: Xiaomi заборонила встановлювати сервіси Google на свої смартфони

Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward