НОВИНИ

В Україні зросли закупівельні ціни на молоко

В Україні середні ціни на молоко трьох ґатунків за останні 2 тижні зросли на 30 коп. до 10,97 грн./кг. Найбільше здорожчав перший ґатунок та скорочує розрив з вищим. Про це повідомляє Аналітичний відділ “Асоціації виробників молока”.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: При цьому зростання екстраґатунку склало 27 коп. ― 11,43 грн./кг., вищого ― 29 коп., до 11,02 грн/кг, а першого ― на 34 коп., до 10,46 грн/кг. Ціни на середні та великі партії екстраґатунку по регіонах встановлені в наступних межах: північ ― 11,2-11,6 грн/кг, центр ― 11,2-11,7 грн/кг, південь та схід ― 11,1-11,7, захід ― 11,0-11,6 грн/кг.

Такі ціни на молоко з економічної точки зору вже перебувають на межі фолу для окремих учасників ринку, а в майбутньому, можливо і для всієї галузі, беручи до уваги об’єми імпорту молочної в Україну. Тим не менше, очікується, що висхідний тренд цін на молоко може зберегтися до кінця листопада.

Основним драйвером стрибка цін є дефіцит молока, який особливо загострився в умовах сезонного зниження виробництва. Ситуація досить напружена, адже у протистояннях програють поки що переробники незважаючи на економіку свого виробництва. З іншого боку, багато виробників також не в кращій економічній ситуації у зв’язку з суттєвим подорожчанням кормового комплексу.

Низькотехнологічні ферми дрейфують в нульовій чи збитковій зоні без особливих надій на покращення у близькому майбутньому. В найвигіднішому становищі ферми з високотехнологічним виробництвом та ефективним менеджментом, які демонструють ефективність бізнесу навіть в складних умовах та визначають тренди трансформації молочної галузі в майбутньому.

Джерело: сайт Agronews

Читайте також: Опубліковано найкращі панорамні фото EPSON International Panoramic Photography Awards 2020

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

На Кіровоградщині двоє дітей отруїлися грибами

У Долинській громаді Кіровоградської області двоє дітей отруїлися дикорослими грибами. Про це розповіла головна санітарна…

36 хв. ago

В Україну йде холод з Баренцевого моря: синоптик попереджає про заморозки

Найближчими вихідними, 4 та 5 травня, в Україні буде прохолодно та навіть холодно. Місцями пройдуть…

42 хв. ago

З 4 травня статус “обмежено придатний” для військовозобов’язаних скасовується

Міністерство оборони України внесло зміни у процедуру визначення придатності до військової служби. Відповідні зміни до…

3 години ago

Як спекти смачну паску: 10 тонкощів від хороших господинь

Ідеальна паска - пишна, м'яка, добре пропечена й ароматна. Щоб вона вийшла такою, варто пам'ятати…

3 години ago

На Буковині судитимуть чоловіка, який підробив свідоцтва про народження трьох дітей для виїзду за кордон

Співробітники поліції довели причетність жителя Хмельниччини до підроблення та використання свідоцтв про народження дітей. За…

3 години ago

Нацбанк дав прогноз, як зростатимуть зарплати українців

Конкуренція змусить роботодавців підвищувати зарплати – реальні доходи українців перевищать довоєнний рівень у 2025 році. …

3 години ago