НОВИНИ

В Україні зросли ціни на моркву

Активізація попиту дає змогу українським фермерам впевнено підвищувати відпускні ціни на моркву, пишуть агроновини. 

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Причиною збільшення попиту на ці коренеплоди експерти проєкту називають активізацію закупівельної діяльності з боку великих оптових компаній та роздрібних мереж напередодні Нового року, а також завершення реалізації продукції з необладнаних сховищ.

Сьогодні фермери готові відвантажувати якісну моркву не дешевше за 15-20 грн/кг ($0,41-0,55/кг), що в середньому на 11% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Однак при цьому галузеві експерти наголошують, що тенденція зростання мцін відзначається виключно у сегменті моркви високої якості, яку закуповують для тривалого зберігання.

Читайте також: На росії місцева влада подарувала сім’ї загиблого військового квитки в аквапарк

За словами гравців ринку, зростанню цін сприяє помітне підвищення торговельної активності у сегменті якісної моркви. Повідомляють, що більшість українських господарств призупинили продаж цього коренеплоду в очікуванні ще більшого зростання цін і заклали основний обсяг врожаю на зберігання. До реалізації вони пропонують лише надлишки, внаслідок чого пропозиція моркви на ринку дещо обмежена.

Зазначимо, що на цей час ціна на якісну моркву в Україні вже в середньому у 2,9 раза вища, ніж рік тому. При цьому деякі виробники планують і надалі підвищувати ціни за умови збереження сучасних темпів збуту.

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

У Миколаєві спалахнула масштабна пожежа на підприємстві (ФОТО)

У Миколаєві вогнеборці ліквідували масштабну пожежу на деревообробному підприємстві. Про це повідомили у ГУ ДСНС…

5 хв. ago

На Черкащині чоловіка затримали за розбещення 13-річної дівчинки

Підозру оголосили місцевому жителю Черкащини за фактом розбещення дитини. Про це повідомляє Офіс генпрокурора, передає…

35 хв. ago

На Прикарпатті у ДТП загинула 22-річна поліцейська

22-річна лейтенантка поліції Луканюк Іванна, дільничний офіцер Косівського районного відділу поліції Івано-Франківської області, трагічно загинула…

1 годину ago

Відтепер захищатимуть Україну з небес: Рівненщина втратила двох захисників

На Рівненщині до лав Небесного війська провели двох Героїв-захисників. На Дубенщині попрощалися з Володимиром Тростянчуком,…

2 години ago

Гороскоп на 4 травня за картами Таро: що чекає на всі знаки Зодіаку

Езотерики склали свої передбачення на 4 травня  2024 року для всіх знаків Зодіаку. Що цікавого…

2 години ago

В Україну йдуть заморозки: синоптик розповів, якою буде погода на вихідних

Найближчими вихідними, 4 та 5 травня, в Україні буде прохолодно та навіть холодно. Місцями пройдуть…

3 години ago