НОВИНИ

В Україні змінилися ціни на огірки

Збільшення пропозиції тепличних огірків на українському ринку, змушує виробників переглядати ціни на дану продукцію в бік зниження.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Також тиск на ціни в даному сегменті ще надає те, що оптові компанії та роздрібні мережі все частіше відмовляються від закупівель великих партій тепличного огірка, посилаючись на низькі темпи збуту в роздрібній торгівлі. Як результат, на складах компаній вже скупчилися значні обсяги нереалізованої продукції, якість якої починає погіршуватися.

На сьогоднішній день тепличні комбінати вже готові відвантажувати горбкуватий огірок по 18-22 грн / кг ($ 0,65-0,80 / кг), що в середньому на 15% дешевше, ніж в кінці минулого тижня. У той же час, ціни на гладкий огірок поки залишаються стабільними, продаж даної продукції на даний момент здійснюється в межах 18-20 грн / кг ($ 0,65-0,72 / кг), що відповідає рівню цін минулого тижня.

Чергове зниження в сегменті тепличного огірка виробники пояснюють суттєвим збільшенням пропозиції даної продукції з літніх теплиць, яка на сьогоднішній день надходить в продаж по 15-17 грн / кг ($ 0,54-0,62 / кг).

Відзначимо, що на сьогоднішній день тепличні комбінати в Україні вже змушені реалізовувати гладкий огірок в середньому на 28% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року. 

У той же час, ціни на горбкуватий огірок за рік знизилися в середньому на 42%. При цьому багато учасників ринку поки не бачать перспектив для поліпшення даної ситуації і не виключають можливості подальшого зниження цін на тепличні огірки, оскільки вибірки даної продукції в стаціонарних комбінатах продовжують збільшуватися.

Джерело: сайт АПК-Інформ

Читайте також: Британія офіційно визнає тварин розумними істотами

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

Як відмити жовту смугу в унітазі: хитрість хороших господинь

Жовта смуга часто з'являється всередині унітазу - навіть коли його регулярно чистять. Відмити цю саму…

8 години ago

У четвер погода в Україні зміниться: прогноз на 19 вересня

У середині тижня, 19 вересня, погода в Україні покращиться. Дощі покинуть територію нашої країни, хмар…

9 години ago

Що корисніше для організму — чорнослив чи свіжа слива

Є люди, які не люблять сливи, але із задоволенням їдять чорнослив. Інші ж віддають перевагу…

10 години ago

Стефанчук відповів, коли Міноборони заборонить мобілізацію чоловіків до 25 років

До кінця тижня Міністерство оборони має видати наказ про заборону мобілізації обмежено придатних до 25…

10 години ago

В Україні хочуть зменшити гендерний розрив у зарплатах: пояснення Мінекономіки

В Україні до повномасштабної війни, станом на 2021 рік, різниця в оплаті праці між жінками…

11 години ago

На Рівненщині на склозаводі виникла масштабна пожежа (ФОТО)

17 вересня на Рокитнівському склозаводі відбулось займання у будівлі цеху №3, який не експлуатували. Про…

11 години ago