НОВИНИ

В Україні змінили протокол лікування хворих на COVID-19: які препарати додали

У МОЗ наголошують, що пацієнтам з підозрою чи підтвердженим COVID-19 з легким перебігом заборонено призначати антибактеріальні препарати з профілактичною метою.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Перша заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Садов’як розповіла про зміни в протоколі щодо лікування хворих на COVID-19.

Вона розповіла, що до протоколу було додано препарат “Тоцилізумаб” – для лікування пацієнтів з критичним перебігом COVID-19, змінено режими дозування “Тоцилізумабу” – для пацієнтів з тяжким та критичним перебігом COVID-19.

Коментар:Рекомендована доза “Тоцилізумабу” в протоколі зараз становить 8 мг на кг однократно замість: попередньо було в протоколі – двократне введення по 400 мг“, – сказала Садов’як.

Перша заступниця міністра пояснила, що відповідні зміни було внесено на підставі результатів досліджень та рекомендацій Міністерства охорони здоров’я і соціальних служб США, а також Національної служби здоров’я Великої Британії.

Коментар: Також протоколом передбачено, що в разі прогресування дихальної недостатності та лабораторних ознак запалення можуть бути розглянуті вищі дози системних кортикостероїдів відповідно до інструкції для медичного застосування“, – додала Садов’як.

Крім того, оновлено було загальні рекомендації щодо антибактеріальної терапії коінфекції та суперінфекції у пацієнтів з COVID-19.

Коментар: Нагадуємо, що пацієнтам з підозрюваним чи підтвердженим COVID-19 з легким перебігом заборонено призначати антибактеріальні препарати з профілактичною метою. Пацієнтам з COVID-19 з середньотяжким перебігом заборонено призначати антибактеріальні препарати без обґрунтованої клінічної підозри або підтвердження наявності бактеріальної інфекції“, – наголосила представниця міністерства.

Садов’як також повідомила, що відповідно до останніх доказових даних щодо лікування COVID-19 оновлено було Клінічну настанову “Клінічне ведення пацієнтів з COVID-19”.

Загалом же, додала урядовець, здійснюється робота з адаптації клінічних настанов та перегляду клінічних протоколів за 25 темами та двома напрямками.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Степанов прогнозує, що найближчими днями в Україні буде до 30 тисяч хворих на COVID-19 щодня

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

На Рівненщині провели в останню дорогу захисника Сергія Піскаєва

У Здолбунівській громаді провели в останню дорогу Сергія Піскаєва. Сергій народився 30 жовтня 1986 року. Жив…

4 хв. ago

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак розпустив парламент

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у середу, 22 травня, оголосив про розпуск парламенту країни. Дострокові…

6 хв. ago

Військовий збір хочуть підвищити з 1,5% до 5%, а ПДВ — на 2-3%

Київ, 23 травня 2024 року – Військовий збір хочуть підвищити з 1,5% до 5%, а…

28 хв. ago

У Запоріжжі від сказу померла жінка

З початку року у Запорізькій області з підозрою на захворювання сказом звернулися 600 людей. У…

30 хв. ago

Сьогодні в Україні очікується 30-градусна спека: прогноз погоди у регіонах

У четвер, 23 травня, в Україні збережеться дуже тепла і навіть спекотна погода. Практично по…

47 хв. ago

На Хмельниччині 23-річного хлопця засудили до позбавлення волі за ухилення від мобілізації

У Хмельницькій області засудили 23-річного хлопця, якому тричі вручали повістку, проте він відмовлявся від мобілізації.…

1 годину ago