В Україні заснували позапланові перевірки шкіл

event 17:06 Середа 30 Червня 2021 ПОДІЇ

Державна служба якості освіти та її територіальні органи відтепер зможуть проводити позапланові перевірки шкіл.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Відповідний Порядок проведення позапланових перевірок закладів загальної середньої освіти затверджений Міністерством освіти і науки.

У МОН наголошують, що позапланові перевірки мають на меті забезпечити інтереси суспільства щодо належної якості освіти, а також додержання школами вимог освітнього законодавства.

Коментар: Учні та батьки можуть розраховувати на захист їхніх освітніх прав та інтересів“, – наголошують в освітньому відомстві.

Документом визначено, що підставою для проведення позапланової перевірки школи стане звернення фізичної особи про порушення, необхідність перевірки виконання розпорядження про усунення порушень, виданого за результатами попереднього контролю, а також звернення освітнього омбудсмена.

Оскільки перевірка є позаплановою і пов’язана з фактом порушення, вона не передбачає попереднього повідомлення школи про її проведення.

Планується, що результати перевірки фіксуватимуться в спеціальному акті.

У разі виявлення порушень законодавства, контролюючим органом видаватиметься розпорядження про їх усунення. Розпорядження буде обов’язковим до виконання.

Джерело: сайт Освіта. UA

Читайте також: Відзавтра в Україні стартуватиме ринок землі: що зміниться

Теги: МОН
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward