В Україні запустили інтерактивну карту з посткарантинними правилами виїзду за кордон

event 13:49 Понеділок 22 Червня 2020 ПОДІЇ

Міністерство закордонних справ запустило інтерактивну карту з інформацією про дозволи та обмеження в’їзду до країн під час пандемії коронавірусу.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це на брифінгу розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Карта має два розділи: правила транзитного проїзду та правила в’їзду за кордон для громадян України. На карті різними кольорами показано, чи є обмеження для українців на перетин кордонів.

Натиснувши на потрібну карту, з’являється пояснення обмежень чи дозволів для українців, а також останнє оновлення інформації.

Дані на мапі регулярно оновлюватимуть посольства України в різних країнах. З картою можна ознайомитись тут.

Коментар: “Запущена у тестовому режимі. Передбачається, що зараз багато людей будуть (заходити — ред.). Якщо будуть провисання, поставтеся з розумінням”, — закликав міністр.

Кулеба також запевнив, що карту підтримуватимуть до тих пір, поки у світі залишатимуться обмеження, пов’язані з пандемією.

Крім того, міністр порекомендував українцям, які планують виїжджати за кордон, зареєструватися у системі “Друг”. Цей проект наразі використовують для попередження, за потреби — розшуку та надання сприяння громадянам України в разі надзвичайних подій за кордоном: природних катаклізмів, соціальних заворушень, військових конфліктів.

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: Відсьогодні в Рівному курсуватиме увесь громадський транспорт

Теги:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward