НОВИНИ

В Україні з’явиться нова 10-гривнева монета (фото)

В Україні з 19 листопада введуть в обіг пам’ятну монету номіналом 10 гривень, присвячену Державній прикордонній службі Збройних Сил України.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: У Національному банку України повідомляють, що вона виготовлена зі сплаву на основі цинку. Тираж монети – 1 млн штук.

В НБУ нагадали, що монета присвячена правоохоронному органу спеціального призначення, на який покладаються завдання щодо забезпечення недоторканності державного кордону.

Коментар: Одним з обов’язків Державної прикордонної служби України є участь у взаємодії зі Збройними Силами України та іншими військовими формуваннями у відбитті вторгнення або нападу на територію України збройних сил іншої держави або групи держав“, – сказано у повідомленні.

На аверсі монети розміщено: угорі – малий Державний Герб України, під яким напис Україна; у центрі – емблема ДПСУ; унизу написи – 10 гривень 2020; стилізовані гілки: лаврова та калинова. Логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України.

На реверсі монети розміщено: угорі написи – ДПСУ, під якими – обрис карти України, унизу – символічний прикордонний стовп, праворуч і ліворуч – композиції, що символізують діяльність прикордонників у повітрі, на суші і на морі.

Джерело: пресслужба НБУ

Читайте також: “Не лише штрафи”: як карають порушників маскового режиму

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Прем’єр Угорщини Віктор Орбан після візиту до Києва їде до москви, — ЗМІ

Премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан збирається відвідати москву. Поїздка відбудеться за кілька днів після його зустрічі…

38 хв. ago

До +37: синоптикиня розповіла, де завтра буде найспекотніше

Погода в Україні завтра, у п’ятницю, 5 липня, найбільш спекотна спрогнозована у східній частині нашої…

60 хв. ago

П’яний чоловік на Київщині побив охоронця ферми та викрав вантажівку з зерном

Поліцейські Київщини повідомили про підозру зловмиснику, який побив охоронця фермерського господарства та заволодів автомобілем. Про…

2 години ago

У Міноборони розповіли, скільки українців оновили свої дані у застосунку Резерв+

З 18 травня вже два мільйони громадян скористалися послугами для оновлення персональних даних та оформлення…

2 години ago

На Житомирщині легковик зіткнувся з вантажівкою: серед постраждалих 4-річний хлопчик

ДТП сталася вчора вранці, 3 липня, неподалік села Кочерів у Коростишівській громаді. Внаслідок аварії постраждали…

2 години ago

Майже 1 млн українців призовного віку є “фактично невидимими” для держави – нардеп

Майже 1 млн чоловіків призовного віку в Україні перебувають поза реєстрами. Вони офіційно не працюють,…

4 години ago