НОВИНИ

В Україні з’явилася “чорна зона”, лікарі рятують тільки хворих із шансами на життя

Стрибок зростання захворюваності в місті спровокували масові заходи й відкриття шкіл.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Харківська обласна інфекційна лікарня лікує коронавірусних хворих ще з квітня. Анестезіолог Володимир Корсунов, який працює там у реанімації, зазначив, що такого навантаження й заповнювання медустанови він не бачив за все своє життя в медицині – із 1984 року. Зараз в інфекційці лікується понад 300 осіб, у реанімації – 12 (розрахована на 6), ще 15 – на апараті штучної вентиляції легенів, усього 28 важких хворих.

Коментар: Навіть голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер сказав, що в Харкові чорна зона, заповненість ліжок – 100%. Єдине, що не дає нам можливість записати цю цифру, – незаповненість ліжкомісць у дитячій інфекційці й у відділенні акушерства. Без них усі лікарні інтенсивної терапії для дорослих забито. Уже в коридори поставили б ліжка, але в цьому немає жодного сенсу, тому що там немає доступу до кисневої терапії“, – розповів лікар.

За словами лікаря, зараз у харківських лікарнях катастрофічно не вистачає медперсоналу та кисню. Мовляв, потенціал для розміщення хворих є, тільки немає в достатній кількості медиків і кисневих масок для всіх, кому він потрібен. За останні пів року регіон не готувався до погіршення ситуації, все робиться тільки зараз, і то на коліні, коли епідемія вже розгорнулася, а під лікарнями стоять черги зі швидкими.

Коментар: Беруть тих, кому критично необхідний кисень, а це сатурація на рівні 70-80%. І то іноді й це неможливо. Ми вже не один тиждень поспіль змушені вибирати того, хто є більш перспективним для одужання“, – сказав лікар.

Джерело: сайт Обозреватель

Читайте також: “Ідеальна реклама”: харківський кандидат в мери організував безкоштовне тестування на Covid-19

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

З 4 травня статус “обмежено придатний” для військовозобов’язаних скасовується

Міністерство оборони України внесло зміни у процедуру визначення придатності до військової служби. Відповідні зміни до…

55 хв. ago

Як спекти смачну паску: 10 тонкощів від хороших господинь

Ідеальна паска - пишна, м'яка, добре пропечена й ароматна. Щоб вона вийшла такою, варто пам'ятати…

1 годину ago

На Буковині судитимуть чоловіка, який підробив свідоцтва про народження трьох дітей для виїзду за кордон

Співробітники поліції довели причетність жителя Хмельниччини до підроблення та використання свідоцтв про народження дітей. За…

1 годину ago

Нацбанк дав прогноз, як зростатимуть зарплати українців

Конкуренція змусить роботодавців підвищувати зарплати – реальні доходи українців перевищать довоєнний рівень у 2025 році. …

1 годину ago

Свіжий та смачний салат з лососем за 20 хвилин: ідеально до Великоднього столу

Шукаєте ідею для швидкого, легкого та водночас ситного обіду або вечері? Цей салат з лососем…

2 години ago

На Харківщині хлопець і дівчина ошукували людей на продажі неіснуючих породистих цуценят і котів

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 17-річній дівчині та 18-річному…

2 години ago