НОВИНИ

“В Україні вже понад 400 випадків”: українцям загрожує вірус, страшніший за COVID-19

Медики вважають, що вже цієї осені Україна може зіткнутися з новою хвилею коронавірусу. Водночас попереджають, що країні загрожує спалах інфекції, страшнішої за COVID-19.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: У декількох областях спостерігається досить низький рівень охоплення вакцинацією від цієї хвороби. За словами лікарів, ці ж регіони є лідерами щодо захворюваності на новий тип коронавірусу.

В Україні декілька попередніх днів кількість тих, хто одужав від COVID-19, перевищувала кількість хворих, і влада зраділа, що правильно обрала карантинну політику. Водночас, медики переконують, що це не так і вже до осені країна зіткнеться із другою хвилею пандемії.

Також, експерти побоюються, що під кінець року до неї приєднається спалах ще однієї інфекції – кору. Такої думки дотримуються вітчизняні лікарі.

Коментар: “Йдеться не про кількість хворих, а кількість виявлених, які мають лабораторне підтвердження. Наша система епіднагляду за COVID-19 це приблизно 35%”, – вважає імунолог Федір Лапій.

Він також зазначає, що офіційні цифри дуже далекі від реальних і щоденну статистику від МОЗ треба множити на три. І додає, що йдеться про людей, які не так далеко, як здається: поруч може перебувати заражений, але він цілком може бути взагалі безсимптомним.

Коментар: “Якщо я хворий, то розумію, що мені погано. Захворів, сиджу вдома. А якщо не маю відчутних симптомів, то їжджу на роботу, призначаю зустрічі. Ношу маску у стилі Ван Гог”, – додає Лапій.

Імунолог наголосив, що коронавірусу це і треба. Тому, поки люди носять маски за останніми трендами – під носом, на вусі або лікті, вони самі ж наближають те, чого так сильно боялися – другу хвилю пандемії.

Зі свого боку Центр громадського здоров’я України попереджає, що країна “грається з вогнем”. Зокрема, вона перебуває в зоні високого ризику спалаху поліомієліту. Крім цього, лікарі бояться спалаху кору, оскільки за п’ять місяців 2020-го було вакциновано лише 30% дітей, а це дуже мало у порівнянні з минулим роком.

За словами Лапія, причиною такого низького охоплення щепленнями від кору є, зокрема, і пандемія коронавірусу, але тепер це може принести ще одну біду.

Коментар: “До хворих COVID-19 ми будемо шукати місця для госпіталізації для хворих на кір. Україна з 2017-го до 2019 року мала дуже великий спалах кору. Офіційно це понад 130 тисяч випадків. І цей спалах не можна сказати, щоб припинився, бо від початку 2020 року в країні зареєстровано понад 400 випадків кору”, – пояснює він.

Лікар зазначив, що досить низький рівень охоплення вакцинацією спостерігається у Львівській, Чернівецькій, Івано-Франківській областях, які також є лідерами щодо захворюваності на COVID-19.

Також, імунолог додає, що у світі зараз намагаються знайти не тільки вакцину від COVID-19, а й досліджують, як впливають ті чи інші ліки на коронавірус. Однак, це можна назвати лише теорією.

Джерело: Obozrevatel

Читайте також: “Без масок та дистанцій”: найдієвіший метод, щоб не заразитися COVID-19

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Закон про мобілізацію набув чинності: що змінилося для військовозобовʼязаних

18 травня набрав чинності закон про мобілізацію. Відтепер у військо призивають чоловіків з 25 років,…

23 хв. ago

Потужна магнітна буря у травні ще покаже наслідки: вчені вже б’ють на сполох

Магнітна буря призведе до зростання кількості тропічних штормів цього року, пише ТСН. Потужна магнітна буря,…

53 хв. ago

На Рівненщині попрощались із п’ятьма Захисниками

На Рівненщині попрощались із п'ятьма загиблими бійцями: Олександром Стрижеусом, Станіславом Полюховичем, Андрієм Морозовським, Олександром Вознюком…

1 годину ago

Гороскоп на 18 травня за картами Таро: що чекає на всі знаки Зодіаку

Езотерики склали свої передбачення на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку. Що цікавого…

2 години ago

Дощі та грози йдуть до України: синоптикиня розповіла, якою буде погода на вихідних

На вихідних в Україні стане тепліше, однак подекуди пройдуть дощі та грози. Про це розказала…

2 години ago

Гороскоп на 18 травня: що чекає на всі знаки Зодіаку

Астрологи склали гороскоп на 18 травня для всіх знаків Зодіаку. Дізнайтеся, що цього дня чекає…

5 години ago