В Україні встановили національний спортивний рекорд

event 11:57 Четвер 11 Червня 2020 ПОДІЇ

Національний Реєстр Рекордів України зафіксував новий рекорд – наймасовіший онлайн марафон весняного сезону 2020. Всього за один місяць учасники”Нова пошта марафон” з 25 областей України подолали свої дистанції.

Детальніше про це розповідає Час-Дій. 

Деталі: Всього відбулось 5 забігів. В марафонах зареєструвалось понад 5000 учасників із 25 областей України (включаючи зону АТО та Севастополь), а це 213 населених пунктів (від міст-мільйонників до маленьких сіл). Найактивніші міста: Київ, Одеса, Полтава, Запоріжжя та Львів. 

Коментар: “Більшість з учасників — 3318 — бігли напівмарафони 21 км. Найбільша кількість учасників у віковій групі 18-39 років. Серед них не лише професійні бігуни, а й початківці, які отримали в цьому сезоні свою першу медаль, також, люди з інвалідністю, які долали дистанції на візку. Якщо додати найбільший час забігу по кожній події, то ми усі бігали майже 18 годин”, —  говорить співзасновниця Нової пошти, амбасадор NewRun Інна Поперешнюк. 

Найстаршому учаснику сезону 74 роки, однак є особливий учасник, який пробіг 42 кілометри. Це 69-річний житель міста Сміла Черкаської області. А наймолодший учасник — 9 річний Олексій з Миколаєва, який двічі пробіг 5 км.  Окрім того, був 11-річний учасник Ростислав з Києва, який пробіг усі 5 забігів по 5 км у сезоні.

Підрахунок проводився протягом 4- х днів всією командою. Експерт Національного Реєстру Рекордів Віталій Зорін наголошує, що вони зателефонували понад 300 людям, щоб точно підтвердити та звірити результати забігів. 

Цікавий випадок стався з однією із учасниць з Одеси — вона бігла по набережній біля моря і додаток зчитав це наче вона пливла. 

Коментар: “Ми не зупинились через карантин, а змінили формат і весняний сезон вперше відбувся дистанційно й учасники бігли індивідуально онлайн. Ми уважно стежимо за ситуацією з пандемією і поки зарано говорити чи буде осінній сезон відбуватись оффлайн, однак, ми плануємо у будь-якому форматі провести восени ще 7 забігів. З них 2 марафони, решта – напівмарафони. Крім того, ми плануємо продовжувати організовувати додаткові соціальні бігові ініціативи в рамках наших подій, про які розповімо ближче до початку сезону”, —  коментує співзасновник NewRun та марафонець Максим Кривенко. 

Також у забігах взяли участь бігуни з 8 країн світу: США, Польщі, Великобританії, Ізраїлю, Росії, Нідерландів, Молдови та Білорусі.

Джерело: сайт #ШОТАМ

Читайте також: Українське рекламне агентство визнали найефективнішим у світі 

Теги:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward