НОВИНИ

В Україні спростять проходження військовими військово-лікарських комісій

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив опрацювати можливість створення на базі кожного центру комплектування так званого “військового ЦНАПу”.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Кабінет міністрів працює над автоматизацією та діджиталізацією всіх процесів у рамках проходження бійцями військово-лікарських комісій.

Коментар: Довідки мають “ходити” за військовими, а не навпаки. Працюємо над тим, щоб прибрати зайву бюрократію та можливі зловживання з процесу проходження військово-лікарських комісій“, — заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час наради щодо оптимізації процесів походження військово-лікарської експертизи

Під час наради експертна група спільно з Міністерством оборони, Міністерством охорони здоров’я, Міністерством цифрової трансформації та Міністерством у справах ветеранів представила свої напрацювання для розв’язання проблем у цій сфері. Основна мета — автоматизація та діджиталізація всіх процесів.

Коментар: Військові мають отримати належний та швидкий сервіс з відповідним рівнем обслуговування та поваги“, — наголосив очільник уряду.

Окремо учасники наради приділили увагу отриманню довідки про обставини поранення з військової частини. Шмигаль дав завдання відповідальним міністерствам напрацювати зміни, які зроблять цю послугу в цифровому форматі. Також прем’єр-міністр доручив опрацювати можливість створення на базі кожного центру комплектування так званого “військового ЦНАПу”.

Читайте також: На Харківщині викрито чергового колаборанта, який влаштувався до псевдополіції

Шмигаль підкреслив, що процес проходження комісій повинен стати людиноорієнтованим. Це стосується не лише військово-лікарських, а й медико-соціальних експертних комісій.

На нараді були присутні міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна, міністр соціальної політики Оксана Жолнович, заступник керівника Офісу президента Юлія Соколовська, командувач Медичних сил Збройних сил України Тетяна Остащенко, представники міністерств цифрової трансформації, оборони, внутрішніх справ, народні депутати.

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

Ароматна паска “10 жовтків”: чудовий рецепт

Уже скоро настане Великдень, до якого українці готують святкову здобу. Повітряна і м'яка паска на…

31 хв. ago

Секрети феноменальної пам’яті: 3 простих способи, як покращити пам’ять

Пам'ять - це когнітивна функція, яка відіграє важливу роль у нашому житті. Вона дозволяє нам…

2 години ago

Чим підживити півонії наприкінці квітня: поради городникам

Квітникарям не можна пропускати графік підживлення культурних рослин, навіть якщо грунт на ділянці не втомлений…

3 години ago

Завдали близько 20 ножових поранень: на Хмельниччині за вбивство перед судом постане двоє зловмисників

Чоловікам загрожує до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі. Слідчі вже завершили досудове розслідування…

4 години ago

У Дніпрі чоловік вдарив ножем знайомого та втік: йому загрожує до 8 років за ґратами

За нанесення тяжких тілесних ушкоджень знайомому поліцейські Дніпра затримали 45-річного містянина. Про це повідомили у…

4 години ago

На Львівщині суд покарав пенсіонера за дописи в “Однокласниках”

Червоноградський міський суд Львівської області визнав винним чоловіка в поширенні комуністичної символіки, але звільнив від…

5 години ago