В Україні розробляють ресурс для популяризації української мови

event 16:16 Вівторок 20 Жовтня 2020 ПОДІЇ

У Міністерстві культури та інформаційної політики розробляють ресурс з популяризації української мови, який може об’єднати ті ресурси, які вже існують.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко сказав на засіданні у Харківській філармонії третього Національного круглого столу на тему “Мова”.

Коментар: “У міністерстві ми, зі свого боку, започатковуємо парасольковий ресурс популяризації української мови. Це, фактично, ресурс, який об’єднає з точки зору реклами та промоції існуючі ресурси, які промотують українську мову. Так само завершуємо сайт Speak ukrainian, який буде допомагати вивчати українську тим, хто говорить англійською”, – сказав Ткаченко.

Він зазначив, що Харків невипадково обрано для проведення заходу, присвяченого саме цій темі.

Коментар: “Історія з мовою, пов’язана із Харковом, виникла не випадково, тому що це не тільки місце, де була проголошена УНР, а місце, з якого розпочиналася українізація. Багато речей, пов’язаних з українізацією, саме належать до Харкова”, – підкреслив глава МКІП.

За словами міністра, він знає, що тема цього засідання декого стурбувала та викликала непорозуміння, але ж сенс круглих столів полягає у тому, що організатори обирають теми, які давно вже варто було обговорювати в колі не тільки політиків, а й науковців, лідерів суспільної думки. Такі теми важливі і мають об’єднувати, а не ставати “зброєю” у руках політиків, вважає Ткаченко.

Коментар: “Коли я їхав сюди, мені хтось подарував перший закон, який стосувався державної мови. Він – з 1 січня 1919 року. У мене таке враження, що з приводу закону ми сперечаємося з 1 січня 1919 року”, – підкреслив міністр.

Ініціатива МКІП передбачає проведення семи круглих столів у різних містах України: Києві, Одесі, Харкові, Чернівцях, Острозі, Кривому Розі та Полтаві. Українські науковці дискутуватимуть про культуру, історію, релігію, мову, філософію, мистецтво та екологію.

10 вересня в Києві пройшов перший Національний круглий стіл, у фокусі обговорення науковців була тема “Культура діалогу”. На другому засіданні в Одесі йшлося про історію.

Джерело: сайт Укрінформ

Читайте також: Netflix знімає у Мінську, Києві і Вільнюсі серіал про протести в Білорусі


Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward