НОВИНИ

В Україні розпочне роботу Центр протидії дезінформації

Сьогодні, 9 березня, розпочався триденний Всеукраїнський форум “Україна 30. Культура, медіа, туризм”. У межах заходу відбувається обговорення культурної та інформаційної політики держави, питань захисту свободи слова та протидії пропаганді.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Форум відкрив Президент України Володимир Зеленський. Глава держави зазначив, що сьогодні у світі між інформацією та дезінформацією точиться боротьба, жертвами якої, як і в класичній війні, можуть стати мільйони людей.

Коментар:Сьогодні Україна на передовій, зокрема й на передовій боротьби з пропагандою. В Організації Об’єднаних Націй я виступив з ініціативою створити в Україні Центр протидії дезінформації. Найближчим часом він розпочне свою роботу і в майбутньому має стати міжнародним хабом протидії дезінформації та пропаганді в усьому світі“, – повідомив Глава держави.

Водночас Володимир Зеленський закликав до більш свідомого та критичного ставлення до інформації, яку отримуємо з різних джерел.

Участь у Форумі від Рівненщини бере начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій Рівненської ОДА Олександр Поліщук.

Коментар:Важливість уміння відділяти зерно від полови згадується навіть у Біблії. І сьогодні, через 2 тисячі років, цей навик є як ніколи актуальним та необхідним для кожної людини. Адже брехня, маніпуляція інформацією, фейки – це кулі, які чи не щодень летять у наших громадян під час сучасної невидимої гібридної війни. Як протидіяти цьому? Про це сьогодні говоримо на Форумі. Інформаційна безпека – ключовий мотив першого дня на “Україна. 30” цього тижня“,- поділився Олександр Поліщук.

Олександр Поліщук

На сесіях форуму також порушуватимуться теми збереження та захисту українського культурного простору, майбутнього креативних індустрій в Україні, реалізації проєктів “Велика реставрація” та “Туристичні магніти”.

У дискусіях беруть участь представники Офісу Президента України, Кабінету Міністрів, Верховної Ради, книговидавці, а також представники креативної, туристичної, кіно-, медіа- та модної індустрій.

Стежте за трансляцією на YouTube-каналі: youtube.com/channel/UC7ThkuaEYwKIoKWWBKN3Hmw

А також на фейсбук-сторінці: facebook.com/Forum.Ukraine30

Джерело: пресслужба РОДА

Читайте також: Українці більше купують валюту, ніж продають – Нацбанк

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Налягайте на гранат: вчені назвали нові корисні властивості цього суперфуду

Схоже, гранат не просто смачний і корисний фрукт, а й джерело нових потенційно ефективних протимікробних…

3 години ago

Ароматна паска “10 жовтків”: чудовий рецепт

Уже скоро настане Великдень, до якого українці готують святкову здобу. Повітряна і м'яка паска на…

5 години ago

Секрети феноменальної пам’яті: 3 простих способи, як покращити пам’ять

Пам'ять - це когнітивна функція, яка відіграє важливу роль у нашому житті. Вона дозволяє нам…

6 години ago

Чим підживити півонії наприкінці квітня: поради городникам

Квітникарям не можна пропускати графік підживлення культурних рослин, навіть якщо грунт на ділянці не втомлений…

7 години ago

Завдали близько 20 ножових поранень: на Хмельниччині за вбивство перед судом постане двоє зловмисників

Чоловікам загрожує до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі. Слідчі вже завершили досудове розслідування…

8 години ago

У Дніпрі чоловік вдарив ножем знайомого та втік: йому загрожує до 8 років за ґратами

За нанесення тяжких тілесних ушкоджень знайомому поліцейські Дніпра затримали 45-річного містянина. Про це повідомили у…

8 години ago